Можливо, інші способи приготувати пюре сподобаються вам настільки, що товкачка більше і не знадобиться.
Яким же складним стає питання про те, чим розім'яти картоплю для пюре, якщо товкачка невчасно зламалася, загубилася або її і зовсім немає під рукою. На щастя, варіантів, ніж замінити товкачку, безліч. Можливо, один з них сподобається вам настільки, що товкачка для пюре з картоплі більше і не знадобиться.
А раніше ми вже розповідали, як вибрати сорт картоплі для пюре або смаження, щоб блюдо було максимально смачним.
Цей спосіб, як зробити картопляне пюре, доволі популярний серед досвідчених господинь і має низку переваг. Картопля, пропущена через сито, виходить м'якою, повітряної і однорідною.
Картоплю, що добре розварюється, відваріть в солоній воді. Поки картопля ще гаряча, злийте воду і починайте перетирати овоч - це важливо зробити, поки він не охолов. Викладайте картоплю на сито і притискайте його руками або ложкою. Якщо утворюються великі грудки, простий спосіб, як зробити пюре однорідним - просто пропустити картопляну масу через сито повторно. До перетертої картоплі додавайте тепле вершкове масло, після його розчинення - гаряче молоко. Приготована у такий спосіб картопля дуже пластична, тому, за бажання, його можна подати, використовуючи мішок або шприц для кондитерів - просто як крем.
Мало не половину кухонного начиння можна пристосувати для приготування картопляного пюре - міцні скляні банки і пляшки, тарілки, сільнички, склянки і кружки... Головне - добре їх помити і висушити.
Але фаворити серед підручних засобів - вилка і ложка (краще дерев'яні). Спосіб не найвдаліший - столовий прилад з часом зрадницьки погнеться, але може виручити у важкій ситуації. М'яти картоплю можна прямо в тарілці - в цьому випадку м'яти також потрібно, поки вона ще гаряча, злити всю воду. Масло і молоко додавати теплими - те, що добре розім'яти не вийшло, розчиниться в рідині.
Сучасну кухонну техніку також можна використовувати для приготування пюре з картоплі. Зараз міксер або блендер є чи не в кожній родині. Блендер підійде будь-який - і занурювальний, і стаціонарний. А ось над тим, як використовувати з цією метою міксер, варто подумати. Вивчіть наявний набір насадок. Віночки не підійдуть, потрібна лопатка або спеціальна насадка для пюре (виглядає як пропелерні ножі, нерідко з пластмаси).