Найшвидший томатний сік в блендері і м'ясорубці, який можна заготовити на зиму - в матеріалі УНІАН.
Томатний сік заготовляють на зиму так само часто, як і будь-яку іншу консервацію. Навіть після консервації він залишається корисним - допомагає налагодити роботу серцево-судинної системи і нормалізувати тиск. УНІАН розповість, як можна зробити сік без соковижималки.
Раніше ми говорили про те, як зробити яблучний сік без соковижималки на зиму.
Помідори вимити, перебрати, розрізати кожен хрест-навхрест і викласти в глибоку ємність. Залити окропом, залишити на 1-2 хвилини, потім гарячу воду злити і обполоснути помідори в холодній.
Очистити томати від шкірки, видалити плодоніжки, нарізати овочі великими шматками і викласти в чашу блендера. Подрібнити до однорідного стану, протерти через сито або марлю, складену в кілька шарів.
Отриманий томатний сік перелити в каструлю, довести до кипіння, додавши спеції і цукор. Варити 15-20 хвилин, потім розлити по банках і закатати кришками.
Якщо у вас немає блендера, то ви можете зробити томатний сік через м'ясорубку - послідовність дій буде такою ж з однією відмінністю - вам потрібно буде протирати і варити томатний сік не один раз, а два.
Наші бабусі вміли робити томатний сік, не використовуючи взагалі ніякої техніки. Пропонуємо дізнатися їх методику, щоб про всяк випадок мати такий варіант:
Такий простий спосіб приготування томатного соку виручить вас, навіть якщо у вас не буде ніякої техніки під рукою.