У будь-якої форми для паски є свої плюси і мінуси.
Яка форма для паски краща - металева, паперова чи, може, силіконова? Роз'ємна чи лита? У кожної з них є свої переваги та недоліки. Давайте розберемося, на що звернути увагу під час вибору форми, щоб паска вийшла красивою.
Це форма, з якої все починалося: були часи, коли на "роль" для такої паски спеціально зберігали бляшані банки з-під консервованих ананасів (чи інших консервів). "Бляшанка" непогано справлялася, і в умілих руках у ній нічого не пригорало, але відійшла в минуле.
Зараз з'явилися спеціальні металеві форми для паски - алюмінієві та сталеві, з антипригарним покриттям і без, литі та роз'ємні.
Чим хороша металева форма для випічки:
Нероз'ємні металеві форми часто бувають не циліндричні, а у вигляді конуса - вони чудові тим, що можна вибрати, з якого боку буде верхівка паски, з вузького чи широкого.
Трапляється, що з нероз'ємної металевої форми важко дістати готову випічку: у такому разі радять готову паску у формі обернути мокрим рушником - трошки постоїть і можна діставати. Форму без антипригарного покриття перед використанням потрібно змастити олією і присипати манкою або меленими сухарями. Можна додатково вистелити пергаментом.
Також мінуси такої форми - вона може бути важкою (лита, наприклад), її потрібно мити і десь зберігати.
Форма для паски паперова - одна з найпопулярніших нині. І ось чому:
З мінусів: у великій формі паска може не пропектися (і цього не можна побачити) і після того, як папір знімають, випічка може мати неестетичний вигляд - тонкий верхній шар залишається на формі,
Не дуже поширена, але тим не менш у такої форми є свої шанувальники. Ось чому її обирають:
З мінусів: форма з кераміки доволі крихка і потребує дбайливого поводження, а також така форма не витримує різких перепадів температури - її не можна ставити в розігріту духовку.
Менш популярні, ніж паперові та металеві, але тим не менш дуже зручні.
Чим хороша силіконова форма для паски:
Головна вимога в роботі з нею - наповнювати силіконову форму тістом потрібно тільки на деку.
З мінусів силіконової форми - її можна випадково порізати, тому поводитися потрібно вкрай дбайливо.
Важливо: використовуйте форми з якісного силікону, які безпечні для здоров'я. Форму поганої якості можна визначити за неприємним запахом і яскравим кольором, також вона відносно недорога. Якісна силіконова форма не може бути дешевою.
Раніше ми розповідали, як готувати пасочки-синнабон у маленьких паперових формах.