Ми з тобою однієї крові: які бувають групи, характеристика особистості і вибір професії

Вчені вважають, що група крові впливає на долю і стан здоров'я власника

Група крові вважається більш унікальним показником, ніж раса або знак Зодіаку. Антропологи кажуть, що групи крові з'явилися в результаті еволюційних змін. Це своєрідна "відповідь" організму на події, які відбувалися з планетою. 

Що таке "група крові" і "резус-фактор" 

У кожної людини в крові є еритроцити - червоні кров'яні тільця. У 1891 році вчений Карл Ландштайнер проводив дослідження і з'ясував, що у різних людей еритроцити між собою відрізняються. Він виявив декілька наборів антигенів - речовин, які виробляють антитіла і провокують імунітет на реакцію.

Ландштайнер позначив антигени буквами А і В. Таким чином вивів формулу трьох груп крові: 

  • I (O) - відсутні В і В антигени;
  • II (A) - є тільки антигени А;
  • III (B) - є тільки антигени В.

Через 10 років інший дослідник, Декастелло, описав і четверту групу - IV (AB). У ній присутні обидва антигени. Результатом праць двох вчених стала поява системи АВ0 - на ній заснований принцип переливання крові.

Резус-фактор - це показник, який визначає наявність або відсутність в еритроцитах антигену D. Якщо він є, то резус позитивний (Rh +), якщо ні - негативний (Rh -).

Перша група крові - I (O)

Вважається найбільш поширеною - нею володіють від 40 до 50% жителів Землі. Вона з'явилася більше 40 000 років тому і була виявлена у перших людей, що населяли планету. Предки з такою групою крові вели спосіб життя збирачів і мисливців. Власники I (O) не хотіли і не вміли думати наперед, брали все, що давала природа. Діяли в своїх інтересах, єдина мета - виживання. Володарі першої групи крові в сучасності відрізняються стійким імунітетом.

Характер по групі крові

Люди з такою групою крові сильні, вольові і рішучі. Легко збудливі, ініціативні, впевнені. Першопрохідці, які будуть боротися за своє, не здаючись. Цілеспрямовані, болісно переносять критику. Саме володарі I (O) стають лідерами, хорошими керівниками. У них живий розум і миттєва реакція. У відносинах поводяться так само, як і в професійній сфері - домінують і не погоджуються підлаштовуватися під партнера.

Відповідні професії: менеджер, асистент, керівник, політик, режисер, актор, співак і будь-які інші, де можна проявити ініціативу і самостійність.

Друга група крові - II (A)

Виявлена у 30-40% населення. З'явилася близько 20 000 років до н.е. через примусову міграцію перших мешканців планети і необхідності освоювати землеробство, а значить, і змінювати спосіб життя. У той період homo sapiens навчилися не тільки виживати, а й діяти спільно, взаємодіяти один з одним.

Характер по групі крові

Володарі другої групи крові відкриті і комунікабельні, можуть легко пристосуватися до будь-якої обстановки. Часто змінюють роботу або місце проживання, не відчувають стресу від таких ситуацій. Вразливі, важко переносять образи і різні удари долі. Вважається, що люди з II ( A) - це творці, які здатні діяти впевнено і циклічно. На відміну від попереднього типу, вони не дають світу нічого нового, зате забезпечують стабільність.

Читайте такожДо чого сниться вагітність - тлумачення по сонникамРаціоналізатори, їм чуже все творче. Навіть якщо такі люди творять, вони роблять це заради чогось матеріального (прибутку, наприклад). Вміють збирати гроші, стають хорошими батьками, практично ніколи не ризикують, спочатку думають, потім роблять.

Відповідні професії: секретар, касир, дизайнер, технічний фахівець, перукар, візажист, фармацевт, мед.сестра, перекладач, бухгалтер і будь-які інші, де необхідно слідувати інструкціям і нести відповідальність.

Третя група крові - III (B)

З'явилася пізніше, ніж I і II, більше 10 000 років тому, через кліматичні зміни на Землі. Таку групу крові мають 10-20% населення планети. Створюючи людей з III (B), природа хотіла збалансувати розумову діяльність і потреби імунітету.

Характер по групі крові

Таких людей часто називають "перекотиполе". Їм складно всидіти на одному місці, душа вимагає пригод, а організм - адреналіну. Тому, якщо вам цікаво, хто ж той відчайдушний хлопець, який стрибає з парашутом або підіймається на Еверест - швидше за все, володар третьої групи крові. Найменше таким людям потрібна сім'я і діти, осісти на одному місці для них - каторга. Не терплять неповажного ставлення до себе: якщо начальник накричить - звільняться. Люди з III ( B) - це яскраві фарби, емоції і гучний оркестр. Інше питання, що він пограє і ... затихне. Це самі неоднозначні персони, дуже цікаві співрозмовники і відмінні коханці, але вже точно не чоловіки і батьки.

Відповідні професії: дипломат, адміністратор, менеджер з продажу, стюардеса (стюард), письменник, брокер, будівельник, офіціант і будь-які інші, де є можливість частої зміни обстановки.

Четверта група крові - IV (AB)

Найбільш рідкісна група крові "як у Ісуса Христа". З'явилася випадково - в результаті змішання індоєвропейської та монголоїдної раси. Нею володіють тільки 5% населення планети.

Характер по групі крові

З точки зору психологів і езотериків, люди з четвертою групою крові - це загадка. Вони можуть бути відображенням людей іншої групи, змінювати свою поведінку і погляди в залежності від ситуації. На роботі - одне, в сім'ї - інше. Неординарні і багатогранні особистості. Незважаючи на свою емоційну невловимість, власники IV (AB) - емпати. Часто стають письменниками, поетами, музикантами або художниками. Швидше за все, саме такі люди прийшли в наш світ, щоб його змінити.

Відповідні професії: лікар, вчений, програміст, психолог, юрист, прокурор, винахідник, редактор і будь-які інші, де необхідний "свіжий" погляд і новаторство.

Вас також може зацікавити: