21 липня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що не можна робити

21 липня – 202-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 163 дні. В XX і XXI століттях цей день відповідає 8 липня Юліанського календаря.

Яке свято 21 липня 2020

У цей день світ відзначає День «або» і День переобліку.

Читайте такожВихідні на День Незалежності України: скільки будемо відпочиватиУ США - День сміттєвої їжі, День турніру з перетягування каната, на Острові Гуам - День свободи, в Сінгапурі - День расової гармонії, в Ірані - День вшанування святих і святинь, у Бельгії - Національний день, у Туркменістані - День працівників охорони здоров'я і медичної промисловості.

Пам'ятні дати 21 липня, річниці та події

1969 року людина вперше ступила на поверхню Місяця. Ним став американський астронавт Ніл Армстронг, командир корабля «Аполлон-11». Відома його фраза, яку він вимовив, ступивши на Місяць: «Це один маленький крок для людини, але гігантський стрибок для всього людства». Екіпаж корабля складався з трьох астронавтів. Експедиція не мала дослідницьких завдань, мета її була здійснити посадку на супутнику Землі й успішно повернутися назад. Корабель залишався на орбіті, а два астронавта – Ніл Армстронг і Едвін Олдрін в літальному модулі здійснили посадку на Місяць, зібрали зразки ґрунту, встановили ряд приладів. Олдрін пробув на Місяці близько півтори години, Армстронг – дві години десять хвилин. Через 22 години після примісячення літальний модуль стартував з поверхні природного супутника нашої планети і щасливо повернувся на Землю. Після карантину та відпуску 13 серпня 1969 року астронавтів урочисто зустрічали в Нью-Йорку, Чикаго і Лос-Анджелесі.

У 2011 році завершився останній політ шатла «Атлантіс». Була офіційно закрита космічна програма «Спейс шаттл». Перший політ «Атлантіс» здійснив у жовтні 1985 року. Починаючи з 1995 року, «Атлантіс» здійснив сім польотів до космічної станції «Мир». Після завершення експлуатації шаттл передали музею в Космічному центрі ім. Кеннеді на мисі Канаверал.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 21 липня відзначає День Казанської ікони Божої Матері. Також православна церква 21 липня вшановує пам'ять християнського великомученика Прокопія Кесарійського. Це свято грав особливу роль - починали жати жито і збирати в вали сіно.

Що сьогодні не можна робити

Читайте такожУспіння Пресвятої Богородиці: дата свята, історіяНе слід сваритися, а також вдаватися до поганого настрою.

Прикмети на 21 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- туманний ранок – до теплої погоди;

- дощ - до раннього снігу;

- сонячно – до хорошої зими.

21 липня іменини

Іменини у Прокопія, Олександра, Миколи, Дмитра і Федора.