25 серпня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робити

25 серпня - 237-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 128 днів. У XX і XXI століттях цей день відповідає 12 серпня Юліанського календаря.

Яке свято 25 серпня 2020

Цього дня світ відзначає День лазіння по деревах, День народження консервної банки та День народження операційної системи Linux.

Читайте також Успенський піст: харчування по днях, что можна та заборонено Їсти

У Китаї - Свято закоханих «Ци Сі» (Свято подвійної сімки), у США - День «Поцілуємося і помиримося», День коктейлю «Віскі Сауер», День бананового спліта, День гардероба секонд-хенд, у Британії - Пивний фестиваль в Петерборо, у Франції - День визволення Парижа, у Бразилії - День солдата, в Уругваї - День незалежності.

Пам'ятні дати 25 серпня, річниці та події

У 1609 році цього дня Галілео Галілей продемонстрував Великій раді та владі Венеції новий пристрій - телескоп.

25 серпня - День народження консервної банки. У 1810 році англієць Пітер Дюранд запатентував процес консервації продуктів у жерстяних банках. Історія винаходу така: в 1795 році Наполеон запропонував своїм співвітчизникам премію за винахід простого й доступного способу збереження їжі в розмірі 12 тисяч франків. Довгі роки багато хто намагався досягти цього, але вдалося тільки Дюранду, він виявився найбільш винахідливим. Особливо зацікавилися його відкриттям англійці. У 1813 році британська армія почала масово користуватися першими постачаннями продовольства у зручних консервних банках. Зараз у світі використовують практично більш як 600 видів та розмірів зручної тари, серед яких на першому місці - консервна банка. Цей винахід не можна переоцінити, оскільки він актуальний в усі часи й дуже корисний людству.

У 1819 році в швейцарських Альпах було виявлено джерело, якому дали ім'я Саскія й зареєстрували за міжнародними стандартами під номером 64. Досі вода з нього вважається найчистішою на Землі, цілющою та насиченою мінеральними солями у найправильнішій пропорції.

У 1875 році вперше вплав подолали Ла-Манш. Це зробив Меттью Уебб.

У 1987 році в СРСР був виданий указ про перевірку населення на СНІД, який передбачав покарання за зараження і висилку з країни інфікованих іноземців.

Ще 25 серпня - день народження операційної системи Linux. Відкриття належить фінському студенту Лінусу Торвальдсу. Підсумкова вартість проекту склала приблизно 1,4 млрд доларів. Але й до цього дня розробники вкладають у Linux величезні кошти, що дозволяє системі активно розвиватися. Linux - поняття загальне, під цією назвою об'єднано безліч операційних систем з категорії Unix, пов'язаних однойменним ядром. Вони можуть перебувати як у відкритому, так і в закритому доступі, а поширюються, як правило, безкоштовно. Linux має величезну популярність: лідирує на ринках найбільш потужних комп'ютерів (97%), інтернет-сервісів (60%) та смартфонів (частка Android дорівнює 85%).

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 25 серпня вшановує пам'ять мучеників Аникити і Фотія. У народі день назвали Фотя Поветенний. 25 серпня потрібно зробити максимально продуктивним. Поставте собі заздалегідь якусь мету і прагніть до неї, а святі Аникита і Фотій вам допоможуть. У народі вважається, що весь негатив, проявлений цього дня, повернеться кривднику в десятикратному розмірі.

Що сьогодні не можна робити

День вважається несприятливим для створення нового союзу. Якщо вам не потрібні сварки й з'ясування стосунків, відмовтеся від прийняття важливих рішень в особистому житті. Цього дня не можна відмовляти рідним і близьким у допомозі.

Прикмети на 25 серпня

Читайте також Медове печиво з шоколадом: рецепт неймовірно апетитної випічки

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- хороша погода - до врожаю білих грибів;

- дощ - бабине літо буде довгим.

25 серпня іменини

Іменини у Олександра, Аникити, Капітона, Сергія, Федора, Степана, Михайла, Петра, Миколи, Івана, Іллі, Василя, Дмитра, Олексія, Аркадія та Антона.