Рецепт медового печива з шоколадом / фото chefmarket.ru

Медове печиво – ароматне та неймовірно смачне. Окрім вишуканих смакових якостей, воно відрізняється ще й більш тривалим терміном зберігання, порівняно із іншими видами солодкого печива.

До того ж таку випічку можна присмачувати, наприклад, шматочками шоколаду, горіхами, сухофруктами, корицею, кардамоном або імбирем.

Медове печиво з шоколадом

  • Борошно - 135 г
  • Мед - 60 г
  • Масло вершкове - 135 г
  • Цукор - 125 г
  • Яйця курячі - 3 шт.
  • Шоколад темний - 100 г
  • Сіль - 1 дрібка
  • Сода - 1 дрібка
  • Розпушувач тіста - 0,5 ч. л.

Масло розтопити з медом на плиті й нагрівати близько 5 хвилин до золотистого кольору. Залишити остигати.

Відео дня

Читайте такожНайсмачніший Маківник: як приготувати пишний та ароматний смаколик

Тим часом збити яйця з цукром і сіллю до збільшення маси майже в 3 рази. Додати просіяне борошно з содою та розпушувачем. Перемішати.

Влити остиглу медово-масляну суміш і перемішати. Додати рубаний шоколад.

Наповнити формочки для печива не більш ніж на 3/4. Випікати при температурі 180°С близько 20 хвилин. Готовність перевіряти за допомогою сухої зубочистки або сірника.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: