Родзинкою новорічного меню, за словами Євгена Клопотенка, повинна бути якась одна страва, що всіх об’єднує.
На святковому новорічному столі в ідеалі має бути лише одна головна страва. Все інше – це вже додаткові елементи до неї.
Про це в інтерв’ю УНІАН розповів шеф-кухар, кулінарний експерт та співзасновник ресторану української кухні "100 років тому вперед" Євген Клопотенко.
Читайте такожСвятковий стіл 2020: рецепти новорічних закусок (відео)
За його словами, ця основна страва має всіх об’єднувати. А на додаток до неї має бути багато дрібних закусок.
"Наприклад, в Турції готують мезе – десять дрібних закусочок, баклажани, хумуси, томати. Можливо, якийсь один салат і все. Більше не потрібно. Новорічний стіл не для того, щоб обжиратися", – зауважив він.
Стосовно ж десертів, то, на думку Клопотенка, вони не потрібні за жодним святковим столом. Однак, якщо дуже хочеться, він радить приготувати якийсь легкий десерт на кшталт бланманже, мусу або желе.
Вибір напоїв, за словами Клопотенка, є досить індивідуальною справою й залежить від їжі, яку мають намір подавати на святковий стіл.
"Моя філософія така – брати те, що ти п’єш, але трішки удосконалювати. Наприклад, пити не просто шампанське, а розмішати його із соком грейпфрута, трошки льоду. Або в коньяк додати трішки копченої груші, вона продається як сухофрукт. Або взяти морс журавлини, трішки горілки та отримати такий собі "космополітен", – додав шеф-кухар.
Нагадаємо, УНІАН зробив підбірку страв для святкового столу на Новий рік. У ньому є як традиційні страви, так і інші оригінальні рецепти.