Булгур досить смачна крупа з тонким присмаком горіхів.
Булгур - це пропарена, просушена і роздроблена пшениця. Є популярним продуктом у кулінарії країн Близького Сходу і Середземномор'я.
Читайте такожСмачна випічка з листкового тіста: рецепти різноманітних смаколиків
З цієї крупи готується багато смачних страв: булгур можна подавати як гарнір до м'яса, риби або птиці, робити з ним салати та закуски.
Зазвичай булгур не промивають перед приготуванням. Однак його можна злегка промити під проточною водою, а потім просушити, щоб крупа вийшла більш розсипчастою.
Булгур краще попередньо обсмажити 2-4 хвилини на вершковому маслі або рослинній олії. Завдяки цьому крупа набуває легкого горіхового присмаку. На склянку крупи варто взяти приблизно одну столову ложку масла або олії.
Варити крупу слід з розрахунку 2 склянки води (обов'язково гарячої) на 1 склянку булгура.
Цибулю, часник і перець дрібно нарізати. Помідори натерти на тертці.
У глибокій сковороді нагріти оливкову олію та вершкове масло. Додати цибулю, обсмажити до м'якості. Додати часник, а потім перець. Через пару хвилин додати помідори, томатну пасту, трохи води. Перемішати, закрити кришкою. Тушкувати 10-13 хвилин.
Промиваємо булгур (якщо в цьому є потреба), додати його в сковорідку з овочами, перемішати. Налити бульйон (або воду). Посолити, поперчити. Закрити кришкою й готувати близько 15 хвилин. Даємо постояти булгуру хвилин 30-40, накривши рушником. І можна подавати страву до столу.
Курку нарізати досить дрібними шматочками. Нарубати фісташки та курагу.
Дрібно нарізати цибулю та часник й обсмажити на рослинній олії. Додати куркуму, коріандр, перець і корицю, а через хвилину курку, курагу та фісташки. За потреби посолити. Обсмажувати пару хвилин.
Всипати булгур, розмішати й обсмажувати 2 хвилини.
Викласти у форму, змащену олією, залити гарячою водою. Посолити та поставити в духовку, прогріту до 180°С. Перші 15 хвилин прикрити фольгою, потім її прибрати і запікати ще 10-15 хвилин. Готову страву розмішати й подати до столу.
Булгур залити окропом так, щоб він повністю був покритий, і залишити на 20 хвилин, щоб крупа ввібрала воду. Відварювати булгур згідно з інструкцією на упаковці.
Читайте такожІдеальні суші вдома: як приготувати смачну страву
Шматок фети замаринувати в суміші оливкової олії та бальзамічного оцту.
Нарізати помідори чері та в'ялені томати, змішати їх у мисці. Додати рубаний базилік. Всипати готовий булгур. Фету розкришити на великі шматочки й додати в миску. Все перемішати.
Подавати можна як самостійну страву або як гарнір.