Яскраві фруктові салати: рецепти смачної, вітамінної страви

Такі салати не лише легкий десерт, а ще й корисний перекус.

Салати з фруктів та ягід – смачний та корисний десерт, який буде чудовою альтернативою будь-яким тортам, тістечкам, цукеркам або морозиву.

Варіантів рецептів фруктово-ягідних салатів безліч. Для їх приготування найчастіше використовують апельсини, груші, ківі, яблука, банани та полуницю.

Фруктово-ягідний салат з морозивом

  • Банани - 1 шт.
  • Ківі - 1 шт.
  • Абрикоси - 3 шт.
  • Нектарин - 4 шт.
  • Черешня - 8 шт.
  • Морозиво пломбір - 200 г
  • Шоколад - 10 г

Фрукти помити. З бананів зняти шкірку, нарізати м'якоть маленькими кубиками. Зняти шкірку з ківі, нарізати м'якоть кубиками.

Читайте такожШоколадно-ароматний "Празький торт": як приготувати неймовірний десерт

Абрикоси (стиглі, але не дуже м'які) розрізати на дві частини, видалити кісточки, м'якоть нарізати кубиками. Видалити кісточки з нектаринів і нарізати їх кубиками.

З черешні вирізати кісточку, нарізати ягоди кубиками або великими шматочками.

Усі приготовані фрукти покласти в глибоку миску. Заправити салат морозивом. Перемішати. Покласти його на 20 хвилин у холодильник, щоб трохи охолов.

Розкласти фруктовий салат по креманках. За бажанням можна посипати тертим шоколадом і подрібненими горіхами. Зверху можна покласти кульку підталого морозива й відразу подати салат до столу.

Фруктовий салат з йогуртом

  • Яблуко - 2 шт.
  • Ківі - 2 шт.
  • Банан - 1 шт.
  • Мандарин - 2 шт.
  • Йогурт - 200 г

З фруктів видалити насіння та шкірку. Яблука нарізати кубиками. Якщо салат подаватиметься не відразу, то збризнути яблука однією столовою ложкою лимонного соку, щоб вони не потемніли.

Нарізати інші фрукти й додати їх у салатник. Перед подачею перемішати та заправити салат йогуртом. Вітамінний фруктовий салат з йогуртом готовий до вживання.

Фруктовий салат "Тільки для дорослих"

  • Апельсин - 1 шт.
  • Грейпфрут - 1 шт.
  • Груша - 1 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Банан - 1 шт.
  • Ківі - 1 шт.
  • Сік лимона - 0,5 шт.
  • Коньяк - 2-3 ст. ложки
  • Цукор - 2-3 ст. ложки
  • Кориця - 0,5-1 ч. л.
  • Кокосова стружка при подачі - за бажанням

Апельсин очистити, нарізати товстими кружечками, розібрати на скибочки. Грейпфрут очистити від шкірки та плівок.

Грушу очистити від насіння, порізати на невеликі шматочки. Яблуко очистити від насіння, нарізати так само, як і грушу.

Банан очистити від шкірки, нарізати товстенькими кружечками. Ківі очистити й нарізати півкільцями.

Приготування заправки. Змішати лимонний сік, коньяк, цукор і корицю.

Усі інгредієнти змішати, полити фруктовий салат заправкою й знову перемішати. Під час подачі фруктовий салат за бажання можна посипати кокосовою стружкою.

Вінегрет з манго і чорносливом з фруктовою заправкою

  • Буряк (середня) - 3 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Лук червоний - 1 шт.
  • Манго - 1 шт.
  • Чорнослив (без кісточок) - 100 г
  • Мед (рідкий) - 1 ч. л.
  • Гірчиця - 0,5 ч. л.
  • Оцет (винний) - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Оливкова олія (рослинна) - 5-6 ст. л.
  • Яблуко (зелене, кисле) - 0,5 шт.

Буряк помити, обсушити, загорнути у фольгу і поставити запікатися в нагріту духовку до 180°С на 1-1,5 години. Запечений буряк нарізати кубиками, покласти в чашку й змішати з 1 столовою ложкою оливкової олії.

Читайте такожНіжний чізкейк: як приготувати неймовірний десерт без випікання

Відварені моркву та картоплю почистити, нарізати кубиками. Манго почистити і також нарізати кубиками. Чорнослив вимити, обдати окропом, розрізати навпіл (або на 4 частини). Червону цибулю – півкільцями.

Всі овочі змішати у салатниці.

Приготування заправки. Збити у блендері половину яблука, обрізки манго з винним оцтом, лимонним соком, медом, оливковою олією та гірчицею.

Заправити салат і дати йому настоятися протягом 30 хвилин у холодильнику.