Ця страва прекрасна на смак, корисна і дуже просто готується.
Запечений у духовці короп – це надзвичайно смачна й корисна страва з доступної риби. Його м’ясо є дуже соковитим та ніжним.
Готувати цю рибу можна у сметані, з лимоном, цибулею, зеленню або овочами. До того ж запікати коропа легко і швидко. Особливо це сподобається зайнятим людям і тим, хто любить смачно поїсти й не хоче витрачати багато часу на приготування їжі.
Почистити, вимити, обсушити коропи. Змішати часник (пару зубчиків), видавлений через прес, сіль і сік лимона. Натерти рибу приготовленою часниковою сумішшю.
Читайте такожСмачні та пухкі галушки: як приготувати колоритну страву
Зсередини коропів рясно полити соком лимона. Вкласти всередину риби нарізану зелень.
Перемішати сметану з майонезом, натертим часником (1-2 зубчики), жовтком, медом та сіллю. Можна додати перець.
Укласти коропів на деко й обмазати сметанною сумішшю. Навколо коропів можна розкласти рулетики з цукіні.
Запікати коропів у духовці 40 хвилин при 200°C.
Очистити коропа від луски. Видалити зябра та нутрощі, промити. Почекати поки він трохи обсохне і скропити лимонним соком.
Поки він просочується, приготувати начинку. Порізати цибулю-порей кільцями (якщо немає, то підійдуть просто невеликі цибулини).
Печериці нарізати скибочками. І разом з цибулею пасерувати на сковорідці протягом 8 хвилин. Посолити, заправити чорним перцем за смаком. Потім трохи остудити начинку.
Карпа натерти сіллю і меленим перцем, наповнити начинкою. Черевце закріпити зубочистками. Викласти фаршированого коропа в змащену олією форму, а зверху викласти нарізаний кружальцями помідор і зелень.
Духовку розігріти приблизно до 170°C та запікати коропа близько 50 хвилин. Коли риба буде готова, викласти її на блюдо й прикрасити зеленню.
Почистити коропа від луски, видалити зябра та плавники.
Посолити тушку, посипати приправами з розмарином, сумішшю перців. Залишити на 30 хвилин.
Читайте такожСмачний і поживний сніданок: як приготувати ідеальне яйце пашот
Потушити на вершковому маслі до м’якості цибулю ріпчасту і моркву.
Відварити до напівготовності картоплю, остудити, порізати на кружечки товщиною 0,5 см.
Начинити коропа сумішшю цибулі та моркви, порізаним кропом та подрібненим часником.
На фольгу викласти подушку з картоплі, зверху покласти коропа, обмазати сметаною, зверху покласти решту картоплі та кріп.
Загорнути коропа в фольгу. Запікати його в духовці 50 хвилин при температурі 170°C. Потім розгорнути і дати підрум’янитися 5-10 хвилин, може більше, залежить від духовки.