Рум’яно-соковиті налисники з яблуками: як приготувати неймовірну страву

З хрусткою скоринкою та соковитою начинкою - це просто неймовірна страва!

Ніжні та неймовірно смачні налисники з соковитою яблучною начинкою – мало кого така смакота може залишити байдужим!

Читайте такожМедово-яблучний пиріг: як приготувати надзвичайно смачну випічку

Загорнуті рулетиком тонкі млинці з яблуками всередині нескладно приготувати вдома. Смакувати їх можна, поливши гарячим розтопленим вершковим маслом, будь-яким солодким соусом, варенням, сметаною або згущеним молоком.

Такі апетитні налисники з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою чудово підійдуть як для родинного сніданку, так і для святкового столу.

Налисники з яблуками та корицею

Для млинців

  • Борошно - 150 г
  • Молоко - 250 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 1,5 ст.л.
  • Ванільна настоянка (або ванільний цукор) - 1 ч.л.
  • Вершкове масло - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком

Для начинки

  • Яблука - 5 шт.
  • Лимонний сік - 50 мл
  • Кориця - паличка
  • Бодян (за бажанням) - 1 зірочка
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Крохмаль (за потреби) - 1 ч.л.
  • Вершкове масло - 60 г

Для посипання та обсмажування налисників

  • Цукрова пудра - 2 ст.л.
  • Вершкове масло - 50 г
  • Кориця - на смак

Просіяти борошно й змішати з цукром та сіллю.

Вбити яйця і додати кілька столових ложок молока, щоб вийшло густе тісто. Суміш добре вимішати, має вийти гладеньке тісто без грудочок.

Вливаючи невеликими порціями молоко, замішати тісто. Залишити його приблизно на 15 хвилин, щоб відпочило.

Читайте такожПухкі та соковиті пиріжки з вишнею: як приготувати апетитну випічку

Яблука очистити й нарізати середніми кубиками.

На сковороді розтопити вершкове масло й додати яблука.

Обсмажити декілька хвилин. Додати паличку кориці та бодян, сік лимона і цукор. Перемішати і тушкувати до м'якості яблук. Якщо суміш занадто рідка, то можна додати трохи розведеного водою крохмалю. Залишити начинку остигати.

У тісто для млинців додати розтоплене масло, перемішати й насмажити тонкі млинці.

На кожен млинець викласти начинку і скрутити трубочкою.

Готові млинці підсмажити на маслі до хрусткої скоринки, посипати сумішшю цукрової пудри та кориці.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: