Рецепт пиріжків із вишнею / фото ua.depositphotos.com

Пиріжки з вишнями – смачні та по-ягідному соковиті.

Тісто для пиріжків з вишнею підійде різне: дріжджове, листкове чи пісочне. А для начинки слід прибрати із ягід кісточки. Пиріжки з вишнями можна випікати у духовці, а можна й смажити на сковороді або у фритюрі.

Пиріжки з вишнями у духовці

Для тіста

Відео дня
  • Борошно - 3 ст.
  • Молоко (не надто жирне) - 260 мл
  • Сухі дріжджі - 1,5 ч.л.
  • Рослинна олія - 3 ст.л.
  • Курячі яйця - 1 шт.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Сіль - 1 ч.л.

Для начинки

  • Вишня - 500 г
  • Цукор - 150 г

Для змазування пиріжків та дека

  • Курячі яйця - 1 шт.
  • Рослинна олія - 1,5 ч.л.

Яйце збити з цукром. Додати сіль і ще трохи збити. Влити тепле молоко.

Сухі дріжджі змішати з борошном. Тепер з'єднати сухі та рідкі інгредієнти, перемішати. Потім влити олію.

Спершу ложкою, а потім руками замісити тісто. Вимішувати його слід 10-15 хвилин. Накрити тісто рушником і залишити  теплому місці на 1 годину.

Тим часом помити вишні й вийняти із них кісточки.

Як приготувати пиріжки з вишнею / фото кухар.укр

Тісто, яке вже добре піднялося, розділити на невеликі шматочки. Далі кожну заготовку розім’яти руками в коржик, покласти кілька вишень і посипати цукром. Добре скріпити краї пиріжка. Покласти швом угору, щоб не витікав сік. Викласти пиріжки на пергамент для випічки, змащений олією.

Для змазування пиріжків злегка збити яйце. Змастити ним пиріжки.

Відправити їх на розстойку в духовку приблизно на 15 хвилин за мінімальної температури, щоб пиріжки піднялися.

Потім збільшити температуру до 180°С і випікати до золотистого кольору, враховуючи особливості духовки. Готові пиріжки злегка скропити водою, накрити рушником і дати охолонути.

Смажені пиріжки з вишнею

Для тіста

  • Борошно - 700 г
  • Кефір - 500 мл
  • Цукор - 80 г
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Олія - 2 ст.л.

Для начинки

  • Вишня - 1 кг
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Цукор - 125 г

Вишню очистити від кісточок і засипати цукром, залишити для стікання соку.

Читайте такожНіжне й розсипчасте печиво: як швидко приготувати смачні ласощі вдома

Приготування тіста. У мисочку всипати борошно, в середину вилити кефір, туди ж вбити яйця, додати цукор, сіль та соду. Збити виделкою та перемішати. Влити олію. Залишити тісто на 30 хвилин.

Потім додати ще борошна, скільки візьме тісто.

Вишню перемішати з корицею. Наліпити ліпити пиріжків. Смажити їх на розігрітій сковорідці з соняшниковою олією.