Народне свято 21 листопада: проведіть час із сім'єю у цей день

Народне свято свято 21 листопада відоме під назвами Введення в храм Пресвятої Богородиці, Архангел Михайло, Михайлів день, Собор архангела Михайла.

Православна церква України 21 листопада за новим стилем відзначає одне з найважливіших Богородичних свят - Введення у храм Пресвятої Богородиці. У народне свято 21 листопада люди відзначали закінчення осені та настання справжньої зими. У Київській Русі цю дату називали днем молодих сімей. У містах проводилися ярмарки та розпродажі, на які дівчата вбиралися у найкращі вбрання.

За старим стилем 21 листопада вшановували всіх ангелів, а також головного серед них, глави небесного війська архистратига Михаїла. Українці завжди любили і поважали архангела Михаїла, і з давніх часів відзначали день його пам'яті з особливим розмахом. Йому моляться про захист від ворогів і злодіїв, стихійних лих і всякого зла.

Михайлів день наші предки пов'язували з коротким потеплінням - останнім в цьому році. Цей день отримав назву "Михайлівські грязі", оскільки дороги сильно відтавали і ставали непрохідними. Українці казали, що на Собор архангела Михайла "святий Михайло приїзджає на білому коні", маючи на увазі випадіння першого снігу.

У це народне свято, згідно з давніми повір'ями, не можна робити ніяку роботу в корисливих цілях. Наші предки побоювалися, що Михайло покарає того, хто буде наживатися на людях сьогодні. 

Свято 21 листопада вдале для вирішення сімейних проблем, і в цілому його краще провести з сім'єю. Також день хороший для водних процедур, таких як лазня або відвідування басейну.

Народженого 21 листопада хлопчика варто назвати Михайлом. Тоді його життя буде довгим і щасливим, а архангел завжди буде оберігати його від бід. Народжену 21 листопада дівчинку рекомендується назвати Марією на честь Богородиці.

21 листопада – знак Зодіаку

Народжена 21 листопада людина за знаком Зодіаку – Скорпіон. Іменинник цього дня характером щедрий і великодушний, завжди готовий допомогти близьким. При цьому до незнайомців він налаштований підозріло чи навіть вороже. Не люблять, коли їм командують. Надовго запам'ятовують усі образи.

Що не можна робити 21 листопада

Не можна мити голову, інакше "змиєте" розум. 

Категорично заборонено займатися шахрайством, завищувати ціни на товари і послуги, забирати чуже майно.

У цей день варто утриматися від оцінювання інших людей, засудження і заздрості. Не можна обговорювати людей за спиною.

Прикмети погоди 21 листопада

Існують такі прикмети про погоду у цей день

  • Багато жолудів на дубі - до м'якої зими.
  • Якщо день теплий і сонячний, то зима буде морозною.
  • Густий туман сьогодні віщує потепління.
  • Якщо з ранку мороз, то в грудні і січні буде багато снігу.
  • Іній вранці - до суворої зими.

Важливо, що у наш час клімат дуже змінився, і всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: