Савва Лібкін обробляв телятину, обговорював з Мирославою користь селери і жартував, що здорове харчування може бути гнучким.
Відомий ресторатор Савва Лібкін поділився своїм рецептом приготування зеленого борщу.
Допомагала йому готувати експерт з харчування і телеведуча Мирослава Ульяніна.
В прямому ефірі, який проходив в одеському ресторані «Дача», Савва обробляв телятину, обговорював з Мирославою користь селери і жартував, що здорове харчування може бути гнучким.
Повне відео ефіру можна подивитися на сторінці Савви Лібкіна в Facebook.
Склад:
Для грінок:
Спосіб приготування:
Телячу грудинку промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Коли закипить, знімаємо піну і далі варимо на повільному вогні 1 годину. За 15 хвилин до закінчення варіння солимо, додаємо лавровий лист, пучок зелені і корінців, пов'язаних кулінарною ниткою.
Шпинат і щавель моєму і відокремлюємо грубі стебла, крупно нарізаємо. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, часник - скибочками. Пасеруємо цибулю на оливковій олії до готовності, але без зміни кольору; додаємо до цибулі часник.
Картоплю очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Зелену цибулю дрібно шаткуємо.
Виймаємо з бульйону корінці та зелень і додаємо нарізану картоплю і варимо ще 25 хвилин. Потім вводимо у борщ пасеровану ріпчасту цибулю, білу частину зеленої цибулі і шпинат з щавлем. Доводимо до смаку за допомогою солі.
Яйця варимо в круту, очищаємо і шаткуємо в крихту. Дрібно нарізаємо листя петрушки і кропу. Розкладаємо по тарілках яйця, зелень, пір'я зеленої цибулі і телятину. Заливаємо гарячим борщем. Сметану подаємо окремо.
Для грінок обсмажуємо скибочки бородінського хліба на оливковій олії. Обсмажуємо на оливковій олії часточки часнику, додаємо до них шпинат і, злегка обсмаживши, солимо і додаємо сік лимона.
На грінку викладаємо готовий шпинат, зверху посипаємо тертою бринзою. Скроплюємо оливковою олією і перчимо.