Кекси є неймовірно смачною й ніжною здобою. Вони є чудовим частуванням для гостей, а звичайні будні розбавлять різноманіттям смаків.
Неймовірно розсипчасті, пухкі, ніжні, ароматні, а також родзинко-родзинкові – все це можна сказати про такі смаколики, як кекси.
Читайте такожЯблучний пиріг: рецепти ніжної й ароматної випічки
Кекси – це смачна солодка випічка з бісквітного або дріжджового тіста. Аби збагатити смак цієї випічки, у кекси часто додають родзинки, горіхи, повидло, цукати та присипають їх цукровою пудрою.
До того ж цю здобу зовсім нескладно готувати, а процес випікання займе небагато часу. Кекси будуть чудовим апетитним доповненням до улюбленого чаю чи кави.
Яйця розтираємо з цукром, ванільним цукром і сіллю. Додаємо розтоплене масло (не гарячим), кефір, родзинки і цедру лимона. Все добре перемішуємо.
В окремому посуді змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо в яєчно-кефірно-масляну суміш. Добре перемішати.
Розкладаємо його по формах (заповнюючи приблизно на 3/4 об’єму). Силіконові форми можна нічим не змащувати, алюмінієві ж обов’язково слід змастити маслом, а краще вставити додатково паперові формочки.
Випікаємо при температурі 180°С до красивого рум’яного кольору, в середньому 30-35 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою дерев’яної шпажки або сірника. Остуджені кекси за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
У мисці змішуємо просіяне борошно, розпушувач, сіль і цукор.
Сир розминаємо і додаємо до нього молоко, яйця і масло. Перемішуємо.
Змішуємо рідку і суху частину.
Додаємо в готове тісто вишню і розкладаємо його по формах. Силіконові форми можна не змащувати. Випікаємо кексики в розігрітій до 200°С духовці близько 30 хвилин.
Вершкове масло розтопити з шоколадом на водяній бані, трохи остудити і злегка збити міксером. Додати цукор і знову добре збити.
Далі по одному додаємо яйця і після кожного збиваємо масу впродовж хвилини.
В окрему ємність просіюємо борошно, какао і розпушувач.
Об’єднуємо сухі й рідкі інгредієнти та вимішуємо тісто до однорідності.
Розкладаємо тісто по формах (кількість тіста розрахована десь на 12-14 невеличких кексиків). Випікаємо кекси в розігрітій до 180°С духовці близько 20 хвилин.
Борошно просійте з розпушувачем, додайте всі спеції та перемішайте.
Яйця збийте з цукром, потім збиваючи, потроху вливайте олію. Збивайте до розчинення цукру. Повинна вийти легка повітряна маса.
Читайте такожЯк приготувати окрошку: прості рецепти смачної страви
У суху масу додайте половину масляної суміші та сметану. Розмішайте ложкою.
Потім додайте решту маси і розмішайте до однорідності. Сильно вимішувати не потрібно.
Яблука помийте, очистіть від серцевини та шкірки. Наріжте невеликими шматочками та перемішайте з манкою.
Додайте яблука в тісто, перемішайте. Розкладіть тісто в порційні форми. Силіконові можна нічим не змащувати, металеві краще змастити олією.
Випікайте кекси 25-30 хвилин при температурі 180°С. Потім вимкніть духовку і залиште їх там на 7-10 хвилин. Посипте остиглі кекси цукровою пудрою і подавайте до столу!