Здобна паска з яскраво вираженим цитрусовим смаком – чудова випічка на Великдень.
Паска – один із головних атрибутів святкового столу на Великдень. Існує багато різних рецептів цього смаколика. Цікавий смак, зокрема, буде у паски, приготовленої з сиру із додаванням цедри апельсину.
Вимити родзинки й залити окропом на 15 хвилин. Обсушити їх на рушнику. Горіхи трішки обсмажити і подрібнити на шматочки.
Масло кімнатної температури розтерти з цукром та ваніліном. Додати м'який сир і розтерти масу.
Читайте такожТрадиційна великодня паска: рецепт смачної святкової випічки
Додати натерту на дрібній тертці цедру з двох апельсинів (тільки тонкий помаранчевий шар). Всипати родзинки та подрібнений мигдаль. Все ретельно перемішати.
Всипати соду й залити її соком лимона, перемішати, як пройде реакція.
Просіяне борошно всипати частинами і ретельно перемішувати. Тісто має вийти досить густим і липким. Викласти тісто в формочки, заповнюючи їх на 2/3 обсягу.
Відправити у розігріту до 180°C духовку на 40 хвилин. Готовність перевіряти за допомогою дерев'яної зубочистки: проткнувши паску, вона повинна вийти сухою.
Для глазурі розтерти цукрову пудру з лимонним соком. Покрити нею паски та прикрасити на власний смак.