Готувати куряче філе можна з різними інгредієнтами, проявляючи фантазію. Страва виходить дуже смачною та ароматною.
Приготовлене в духовці куряче філе виходить смачним і корисним.
Читайте такожПишні пиріжки з картоплею: як приготувати апетитну страву
Біле м'ясо добре поєднується практично з усіма овочами та спеціями, тому можна запікати його з різними інгредієнтами, проявляючи кулінарну фантазію. У духовці куряче філе дуже добре пропарюється, пропікається, стає м'яким та ароматним.
Курка під сирною шубкою з картоплею, куряче філе з ананасами в духовці чи соковиті відбивні – чимало страв із цим м’ясом прикрасить будь-яке сімейне торжество та спричинять фурор серед гостей.
Зрізати з курячого м’яса мале філе. Розрізати кожне велике філе горизонтально на два пласти. За допомогою кухонного молотка відбити шматочки філе з двох боків. Посолити і поперчити з двох боків.
Форму для запікання змастити рослинною олією. Викласти пласти курячого філе в форму в один шар.
У миску викласти майонез, сметану і мелений часник у порошку. Перемішати. Змастити цієї сумішшю куряче філе.
Помідор нарізати тонкими кружечками. Викласти поверх м'яса кружечки помідорів.
Сир твердий натерти на середній тертці. Рясно посипати ним помідори.
Відправити форму в розігріту до 180°С духовку. Запікати філе приблизно 25 хвилин. Дістати готову страву з духовки і розрізати на порційні шматочки для подачі.
Яйце і сир потерти на дрібній тертці. Болгарський перець дрібно нарізати. Дрібно порізані гриби тушкувати на рослинній олії впродовж 20 хвилин. Часник і цибулю пасерувати 3 хвилини. Підготовлені продукти ретельно перемішати, додавши 1 столову ложку майонезу.
Гострим ножем нарізати філе курки тонкими пластинками. Відбити шматочки філе молоточком для м'яса. Посолити його та поперчити.
Загорнути начинку в готове філе, викласти на форму, змащену олією, і поставити в розігріту заздалегідь духовку для запікання на 30 хвилин.
Подавати соковиті та ароматні курячі рулетики з гірчицею або хроном.
Куряче філе нарізати невеликими шматочками. Залити молоком і дати постояти 1-1,5 години, щоб курочка стала м'якшою.
Поки можна підготувати форми з фольги. Для цього фольгу скласти в кілька разів і вкласти на дно банки. Підігнути краї, щоб формочка була рівнішою, і зняти їх з банки. Утворені форми покласти на деко. Змастити кожну рослинною олією.
Читайте такожНайсмачніше м'ясо по-французьки: як приготувати соковиту й ароматну страву
Картоплю порізати кружальцями й викласти у форму. Посолити, поперчити. Далі викласти цибулю, порізану півкільцями. Потім йде куряче філе. Додати солі й перцю до смаку.
В тарілку розбити яйця, додати майонез і збовтати. Цією заливкою полити курку. Зверху покласти кружечок помідора. Посипати нарубаним часником.
Посипати натертим сиром. Відправити запікатися в духовку приблизно на 20 хвилин при температурі 180°С. Прикрасити зеленню та подавати страву до столу.