У Німеччині українку визнано найкращою диригенткою року

Диригентка зазначила, що нагорода від провідних німецьких критиків стала для неї несподіванкою.

Українка Оксана Линів отримала німецьку нагороду "Найкраща диригентка 2020 року".

Читайте такожНазвано найпопулярніші пісні та артисти в УкраїніПро це Линів повідомила у соцмережі. Диригентка в коментарях під дописом зазначила, що жюрі відзначило її постановку опери Бели Бартока "Замок Герцога Синя Борода" в Баварській державній опері.

"Неочікувана для мене нагорода Oper!Awards від провідних німецьких критиків, заснована оперним часописом Oper!Das Magazin. Нею в 20 різних категоріях відзначаються музичні колективи, оперні постановки та найяскравіші театральні митці. Сьогодні ми всі повинні були бути в Берліні, та через пандемію, церемонія нагородження була перенесена в онлайн формат", - написала Линів.

Раніше Оксана Линів стала першою жінкою-диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю світу.

Хто така Оксана Линів

Оксана Линів народилася 6 січня 1978 року в місті Броди Львівської області в сім'ї музикантів. 

Перша жінка на посаді головного диригента Опери та філармонійного оркестру в місті Ґрац. Засновниця та художня керівниця фестивалю LvivMozArt, засновниця та головна диригентка Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU. 

Оксана Линів працює з численними провідними оркестрами та оперними театрами Австрії, Німеччини, Чехії, Франції, Швейцарії, Іспанії, Швеції, Естонії, Угорщини, Румунії, Японії та України.