Шикарний результат за копійки: як швидко позбутися від білокрилки народними засобами

Розповідаємо, як позбутися від білокрилки в домашніх умовах, не витративши нічого.

Білокрилка - крихітна комаха, яка селиться на внутрішній стороні листа і там же відкладає яйця. Помітити її важко на відміну від завданих збитків - рослини, уражені шкідником, дають поганий і неякісний урожай. Ми підкажемо найефективніший засіб від білокрилки, для якого не потрібно спустошувати гаманець.

Чому важлива боротьба з білокрилкою у відкритому грунті - ризики і загрози

Така комаха висмоктує з рослин соки, листя починає жовтіти і скручуватися, саджанець висихає. Крім такої шкоди, білокрилка завдає і іншу - після себе шкідник залишає на листках липкий наліт, який стає прекрасним середовищем для розмноження грибка. Особливо бурхливо комаха розмножується в теплицях - там створені ідеальні для білокрилки умови.

Основна проблема, пов'язана з атакою шкідника, полягає в тому, що на яйця комахи не діють ніякі препарати - знайти "хімію", здатну знищити личинок, практично нереально. Причина - на відкладених яйцях утворюється тонка мембрана, яка захищає потомство комахи від впливу препарату. Саме ця обставина ускладнює процес боротьби, проте не робить його неможливим.

Як позбутися від білокрилки народними засобами - два методи

З огляду на той факт, що купувати хімічні препарати, сподіваючись прогнати білокрилку, безглуздо, краще скористатися натуральними розчинами або народними методами. Для початку можете зробити настої з трав:

  • 20-30 грам кореневищ кульбаби + 40 грам листя залити літром теплої води, 2-3 години настоювати, процідити через марлю і обприскувати рослину 1 раз в 2 тижні;
  • 100 грам часнику подрібнити на тертці, залити 500 мл теплої води, настоювати 5-6 днів, процідити через марлю, потім кожні 5 мл розчину розвести в 1 л води і обробляти рослини 1 раз в тиждень.

Якщо перераховані вище методи не допомогли, рекомендуємо використовувати йод від білокрилки. Вам потрібно змішати 1 ч.л йоду і 2 ч. л соди, додати 40 грам рідкого мила і розвести кашку в 1 літрі теплої води.

Далі розбавити 10 літрами води, доводячи настій до потрібного обсягу. Сода від білокрилки, поєднана з милом і йодом, готова до застосування відразу після приготування - обприскувати краще кожні 2-3 дні.

Раніше ми говорили про те, як позбутися від попелиці швидко і назавжди.

Вас також можуть зацікавити новини: