Відвар з родзинок - чудовий і недорогий спосіб виростити сильну розсаду.
Трапляється, що розсада помідорів, перцю, огірків та інших городніх культур виростає кволою. Тому досвідчені городники радять її підгодовувати і не чим-небудь, а натуральними добривами. Чудова підгодівля для молодої розсади виходить зі звичайних родзинок. УНІАН розповідає, як приготувати відвар з родзинок і як часто поливати розсаду після посадки цим настоєм, щоб отримати міцні та здорові саджанці.
Раніше ми розповідали, як використовувати шкаралупу від яєць в городі і що можна нею удобрювати.
Для приготування натуральної підгодівлі потрібен всього один інгредієнт - родзинки, точніше їхній відвар. Чим він хороший: багатий вітамінами і мікроелементами, а ще в ньому міститься багато глюкози - вона потрібна молодим рослинам, як хороше джерело енергії.
Відвар з родзинок приготувати просто:
Важливо: використовувати такий відвар з родзинок для розсади можна через 2-3 тижні після того, як з'явилися перші сходи.
Поливати розсаду відваром з родзинок можна досить часто - кожні 10 днів. Імовірність того, що ви перегодуєте рослини дуже мала - настій натуральний і в ньому міститься оптимальна концентрація корисних речовин і глюкози. До речі, цим же настоєм можна також поливати і кімнатні рослини.