Місячний посівний календар на липень 2023: що і коли сіяти на городі

Місячний посівний календар підкаже, чим зайнятися на городі в липні, і які дні найврожайніші.

Липень - дуже зайнятий місяць для власників городу, саду чи клумби. До другого місяця літа практично всі рослини вже посаджені, але ще можна посіяти зелень і листові салати. Город поливають, удобрюють і обприскують від шкідників. З середини липня можна збирати урожай фруктів і ранніх овочів. Обрізають і прибирають з грядок рослини, які вже дали урожай.

Місяць чинить значний вплив на здоров'я та врожайність рослин. Щоб правильно розпланувати роботу на дачі, використовуйте місячний посівний календар на липень 2023. Він підкаже, чим зайнятися на ділянці в кожен день липня, і які дні найбільш врожайні.

Місячний посівний календар на липень 2023 - таблиця врожайних днів

Місячний посівний календар на липень 2023 року на кожен день

1-2 липня - можна сіяти ріпчасту і шніт-цибулю, шпинат, петрушку, спаржу, зелень. Хороші дні для посіву багаторічних квітів. Рекомендується пасинкування помідорів, формування батогів огірків, обприскування овочів від шкідників і хвороб. Можна збирати урожай, але зберігатися він буде недовго.

3 липня - повний місяць. Місячний посівний календар не рекомендує працювати з рослинами.

4-6 липня - не дуже врожайні дні. Можна сіяти насіння огірка для осінньої теплиці, прибирати часник, саджати цвітну капусту для дорощування в теплиці. Також можна пересаджувати квіти з горщика на клумбу. Хороші для для обрізання квітів, які відцвіли. Не рекомендується поливати і підгодовувати рослини.

7-8 липня - сприятливі дні для посадки будь-яких квітів, а також м'яти, редису, картоплі другого врожаю. Обрізка полуниці, підв'язування і пасинкування томатів. Можна посадити огірки і пекінську капусту для дорощування в теплиці. Поливання і підгодівлі дуже помірні, а обрізки і обробки отрутохімікатами заборонені.

9-10 липня - не дуже родючі дні. Сіяти і садити нічого не варто, але можна пересадити квіти з горщиків на клумбу. Проводиться прибирання часнику, картоплі, кущів полуниці. Можна видаляти сухі гілки дерев, косити газон, підстригати живопліт і обрізати квіти, які вже відцвіли. Також можна збирати фрукти і ягоди на зберігання і консервацію.

11-13 липня - дуже урожайний період. Можна сіяти зелень, листовий салат, садити капусту, селеру і пастернак для дорощування в теплиці. Хороший день для посадки цибулинних квітів, прищіпки троянди і петунії, скошування газону. У саду обрізають дерева і видаляють порожні грона винограду. Не рекомендується рихлити грунт і підгортати картоплю. 

14-15 липня - посів зелені, пряних культур, м'яти. Збір врожаю часнику, молодої картоплі, цибулі, моркви. Хороші дні для посадки в'юнких і ампельних квітів. В саду можна білити дерева і обприскувати їх від шкідників. Не рекомендується поливати, пікірувати і пересаджувати рослини.

16-18 липня - дні молодика. Посівний календар не радить працювати з рослинами, оскільки вони стають дуже вразливими.

19-20 липня - викопування картоплі, збирання врожаю на зберігання, перекопування грунту підгортання картопляних грядок, боротьба з комахами-шкідниками. В саду можна збирати агрус, малину і смородину, а також обрізати гілки після плодоношення. Для посіву більшості культур період неродючий. Також не рекомендується підгодовувати рослини.

21-22 липня - можна сіяти фенхель, петрушку, кріп, кінзу. Хороші дні для посіву однорічних квітів, вічнозелених і екзотичних рослин. Можна вносити будь-які добрива, обприскувати ділянку отрутохімікатами. Також можна зайнятися пасинкуванням і прищіпкою. Не рекомендується замочувати насіння.

23-25 липня - дуже врожайні дні для посіву будь-яких квітів і середньо врожайні для посіву шпинату, селери, редьки, картоплі другого врожаю. Можна рясно поливати і удобрювати рослини. Збір врожаю ягід, фруктів і ранніх овочів, обрізка крони, вирізка сухих гілок. Не рекомендується прищеплювати рослини.

26-27 липня - посів шпинату, зелені, листового салату, щавлю, базиліка. Можна збирати урожай для швидкого вживання, але не для тривалого зберігання. Хороші дні для посіву будь-яких квітів. Не рекомендується викопувати молоду картоплю, прищипувати і пасинкувати рослини

28-29 липня - можна сіяти багаторічний цибулю і редис, а також огірки для дорощування в теплиці. Хороші дні для збору врожаю для зберігання і заморозки. Можна робити соки і консервацію з фруктів і ягід. Також можна боротися з хворобами, шкідниками, бур'янами, обрізати хворі частини рослин. Не рекомендується поливати рослини, пересаджувати і працювати з корінням.

30-31 липня - висадка розсади огірків і помідори для дорощування в теплиці. Посів багаторічних і ампельних квітів, м'яти, кольрабі, цвітної капусти. Підживлення ділянки органічними і фосфорними добривами. Обрізка вусів полуниці. Збір молодої картоплі, кукурудзи та ягід. Не рекомендується пошкоджувати коріння рослин.

Вас також можуть зацікавити новини: