Британський приватний детектив вибачився за стеження за колишньою дівчиною принца Гаррі

Детектив Берроуз каже, що в 2000 році, коли він почав працювати на News of the World, з двох синів загиблої принцеси Діани видання більше цікавилося саме принцом Гаррі.

Британський приватний детектив, який працював на бульварну пресу, публічно вибачився за те, що стежив за колишньою дівчиною принца Гаррі на ім'я Челсі Дейві в ті роки, коли вони зустрічалися.

Приватний детектив Гевін Берроуз, який виступає свідком за кількома позовами проти бульварних видань News of the World і Sun, сказав, що журналісти цих видань і він сам в першому десятилітті цього століття вели себе аморально по відношенню до принців Гаррі і Вільяма.

Принц Гаррі і ще кілька людей подали позови проти News Group Newspapers-фірми-видавця Sun і News of the World, а також проти власника ще одного таблоїду, Daily Mirror, звинувативши ці видання у зламі телефонів та інших злочинних прийомах збору інформації.

Видавці відкидають принаймні частину тверджень Гевіна Берроуза, і їхню достовірність ще належить перевірити в суді.

Читайте такожПринц Гаррі зізнався, що багато пив, щоб заглушити біль від смерті матері

Детектив Берроуз каже, що в 2000 році, коли він почав працювати на News of the World, з двох синів загиблої принцеси Діани видання більше цікавилося саме принцом Гаррі.

"Як пояснили мені пара редакторів, Гаррі по суті став новою Діаною", - сказав Берроуз, пояснивши, що, за словами редакторів, газета з фото Гаррі на першій смузі продавалася набагато краще, ніж з фотографією його старшого брата Вільяма.

За словами детектива, коли Гаррі в 2004 році почав зустрічатися з Челсі Дейві, дівчина мимоволі стала для бульварної преси каналом видобутку інформації.

"Багато зламували її голосову пошту, багато стежили за її телефонами, за її комунікацією. Челсі хвалилася подругам перед зустрічами з ним", - сказав Берроуз.

За його словами, детективи намагалися добути і відомості про здоров'я Дейві, про її колишніх бойфрендів, а також про її навчання.

"У них абсолютно немає поняття про те, що морально, а що - ні", - сказав Берроуз про таблоїди того часу.

Гевін Берроуз сказав, що дуже шкодує про те, що він тоді робив.

"Я був жадібним, я захоплювався кокаїном і я тоді жив з помилковим відчуттям власної значущості [...] Я був по суті членом групи людей, які позбавили його (принца Гаррі) нормального життя підлітка", - сказав детектив.

Гевін Берроуз був одним з багатьох приватних детективів, яких наймали британські таблоїди. Це все розкрилося в ході так званого "скандалу з прослуховуванням".

News of the World була недільною газетою з найбільшим тиражем у Британії до 2011 року, коли власники закрили її через серію викриттів і звинувачень, наприклад, в тому, що газета зламала телефон убитої школярки.

Компанія-видавець, News Group Newspapers, визнає, що співробітники News of the World в деяких випадках діяли незаконно. У той же час вона заперечує, що порушували закон також і співробітники Sun.

Принц Гаррі різко відгукувався про поведінку преси, виступаючи за реформу в цій галузі. Поки він відмовляється домовитися з видавцями в позасудовому порядку.

Адвокат Каллум Гелбрейт, координатор дій проти News Group Newspapers, каже, що розмах, з яким таблоїди з початку 1990-х до 2011 року вдавалися до послуг приватних детективів, був "абсолютно феноменальним". У 2011 році поліція почала розслідування цієї практики.

У 2014 році в суді прозвучала інформація про те, що колишній редактор News of the World Клайв Гудмен за той час, що Кейт Міддлтон зустрічалася з принцом Вільямом, зламував месенджер в її телефоні 155 разів. Крім того, він зламував і телефони обох принців, повідомлє Бі-бі-сі.

Вас також можуть зацікавити новини