Принц Гаррі розповів, як переживав біль від втрати мами \ фото REUTERS

Принц Гаррі розповів про найжахливіші, за його словами, роки його життя - з 28 до 32 років - коли він почав пити, щоб заглушити біль, який переслідував його через смерть матері.

Своїми одкровеннями про психологічні проблеми, постійну тривогу і панічні атаки принц Гаррі поділився з американською телеведучою Опрою Вінфрі в серіалі для Apple TV під назвою "Я, якого ти не бачиш". У цьому серіалі відомі люди, такі як сама Опра Вінфрі, співачка Леді Гага, актриса Гленн Клоуз та інші, розповідають свої особисті історії про психічне здоров'я і переживання, передає Бі-бі-сі.

Принц Гаррі також зізнався, що був готовий приймати наркотики, щоб тільки перестати відчувати біль навіть після більш ніж десяти років після смерті принцеси Діани.

Відео дня

Читайте такожСині принцеси Діани прокоментували розслідування про її знамените інтерв'юДіана, принцеса Уельська, загинула в автокатастрофі, коли її переслідували папараці в Парижі в серпні 1997 року.

"Я був просто не в собі. Щоразу, коли я одягав костюм і зав'язував краватку, мені доводилося змушувати себе грати роль. Ще до виходу з дому я заливався потом. Я постійно жив у режимі "бий або біжи"", - розповів Гаррі.

"У п'ятницю або в суботу я випивав стільки, скільки люди п'ють за тиждень, не тому що мені це подобалося, а тому що я намагався замаскувати біль", - зізнається Гаррі.

У 1997 році весь світ дивився як 12-річний Гаррі, разом з братом, батьком, дядьком і дідусем йде за труною своєї матері.

"З того дня мені запам'ятався тільки стукіт кінських копит, що цокали по брукованій алеї", - говорить Гаррі.

"Це було схоже на те, що я залишив своє тіло і просто йшов поруч, як привид. Напевно, я показував десяту частину емоцій, на відміну від інших. Але для мене, на відміну від інших, це була мама - ви з нею навіть не зустрічалися", - згадує Гаррі.

У підкасті, який Гаррі випустив минулого тижня, він заявив, що сповнений рішучості розірвати порочне коло болю, який відчував в дитинстві і юності, і вберегти власних дітей від помилок виховання, які він сам отримав.

В останні роки принц виступав за більш відкрите обговорення психологічних проблем в суспільстві і почав більш відверто розповідати про свій власний психологічний стан. Він також розповів, що почав курс психотерапії.

У березні в інтерв'ю Опрі Вінфрі разом з Меган він розповів про життя в королівській родині і про те, як це позначилося на його психічному здоров'ї.

Гаррі каже, що найщасливішим часом у його житті були 10 років служби в армії, оскільки там до нього ставилися так само, як до інших.

Він пішов з армії у віці 30 років і через рік зустрів свою майбутню дружину актрису Меган Маркл.

"Просто грай за правилами, і твоє життя стане простішим", - так Гаррі описує поради, які він отримував від членів королівської сім'ї.

"Але в мені занадто багато моєї мами... Іноді мені здається, що я вже поза системою, але я все ще застряг в ній. Єдиний спосіб звільнитися і вирватися назовні - це сказати правду", - говорить принц Гаррі, який в січні 2020 року відмовився від виконання королівських обов'язків і переїхав до США разом з дружиною Меган і сином Арчі.

Вас також можуть зацікавити новини