"Ледь не загинув": відомий український співак розповів, як відрікся від Росії

Він каже, що одна поїздка до Попасної розділила його життя на до та після.

Популярний український співак Tom Soda до великої війни співпрацював з російським лейблом, однак після поїдки до Попасної він назавжди відмовився від усього російського.

В інтерв'ю УНІАН він розповів, що багато наших артистів співпрацювали з росіянами, і він також. За це артист відчуває відповідальність.

"Ще до 24 лютого 2022-го ми вели комунікацію з московським лейблом Archer music щодо співпраці та авторства пісень. Він же співпрацював і з Alekseev, а у РФ з Бузовою, Біланом. Вже після того, як у 2019-му я відвідав Попасну в Донецькій області, моє життя розділилося на "до" і "після". Коли ми поверталися додому, то ледь не загинули. Тоді я твердо вирішив, що більше не матиму справ із російським шоубізом", - розповів Артем Карпенко (справжнє ім'я співака, - УНІАН).

Зараз Tom Soda, за його словами, взагалі не слідкує за російським шоу-бізнесом, бо вважає це цинічним.

Також він розповів, чому свого часу в Україну їздили російські зірки. Він каже, що причина у дешевій та якісній артісторії.

"Треба розуміти, що 90% російського шоу-бізнесу до повномасштабної війни робило контент в Україні. Весь український продакшн працював на 90% на російський ринок. Це і написання пісень, зйомки кліпів, фотосесії. Серед таких артистів Аніта Цой, Поліна Гагаріна, Сергій Лазарєв, Філіп Кіркоров, Микола Басков та багато інших з тих, хто перетворився на огидних пропагандистів", - додав співак.

Чим відомий Tom Soda

Tom Soda - український співак, композитор, поет, режисер. Учасник національного відбору пісенного конкурсу "Євробачення", телевізійних шоу "Караоке на майдані" та "X-Фактор".

У 2022 році, після деокупації Київщини, Tom Soda доєднався до благодійного фонду "ЗА МИРНЕ НЕБО", який лагодить понівечені війною домівки на найпостраждаліших ділянках країни.

Вас також можуть зацікавити новини: