Різ Візерспун розповіла, як їй було боляче пояснювати 7-річному сину причини протестів у США

Візерспун заявила про підтримку протестувальників і долучилася до масштабного соціального флешмобу #Blacklivesmatter.

Голлівудська актриса і зірка відомих американських серіалів Різ Візерспун висловилася на підтримку масштабних акцій протесту у США після смерті темношкірого чоловіка під час затримання білими копами.

Відповідну заяву Візерспун зробила в Instagram.

Знаменитість розповіла, зокрема, як важко їй – білошкірій жінці - було пояснити своєму білошкірому 7-річному сину причини демонстрацій і розтлумачити визначення поняття расизму. За словами зірки, тоді їй було «дуже боляче».

Читайте такожКолишня пасія принца Гаррі відверто розповіла про причини розриву

«Але не так боляче, як стати жертвою одного з цих безглуздих, насильницьких і недоброчесних злочинів. Не так боляче, як тій родині, котра щодня змушена переживати втрати, переслідування і дискримінацію», – наголосила американка, попросивши своїх прихильників поговорити зі своїми дітьми про проблему расизму, привілеї, фанатизм і ненависть.

При цьому Візерспун заявила про підтримку протестувальників і долучилася до масштабного соціального флешмобу #Blacklivesmatter. Також вона додала, що підтримає правозахисні організації та бізнес темношкірих.

«І найголовніше – я підтримую голосування, голосування за лідерів, які хочуть змін. Губернатори, мери, сенатори… Я з нетерпінням чекаю лідерів, які вийдуть у цей момент і підійдуть до людей», – зауважила Різ.

Як повідомляв раніше УНІАН, смерть Джорджа Флойда, якого при затриманні 25 травня майже десять хвилин душив коліном поліцейський, викликала хвилю протестів не лише в США, але і в інших країнах світу. Мирні демонстрації пройшли в Німеччині та Великобританії.

Очікується, що поховання афроамериканця пройде в Міннеаполісі 4 червня.