Тіна Кароль емоційно відреагувала на смерть легендарного поета

Співачка показала, як вона виконувала пісню "Два кольори".

Співачка Тіна Кароль емоційно відреагувала на смерть легендарного поета Дмитра Павличка. Він помер на 94-му році життя, його вірш "Два кольори" став культовим, його знають усі українці.

"Це було за честь співати цю пісню з вашого дозволу. Вічна пам'ять. Ця пісня об'єднує українців з першого акорду, і це наш гімн", - написала Кароль у Stories.

Також співачка показала кадри зі свого концерту, де вона виконувала пісню "Два кольори". Кароль трохи змінила текст та заспівала не тільки про чорний та червоні кольори.

"В мене є інтерпретація. Блакитне - то любов, а жовте - то життя", - співала Кароль.

Поет Дмитро Павличко - що про нього відомо

Легендарний український поет був одним з авторів Декларації про державний суверенітет України. Він народився 28 вересня 1929 року в Івано-Франківській області. Він написав вірш "Два кольори", рядки з якого відомі усім.

"Два кольори мої, два кольори. Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої, два кольори: Червоне - то любов, а чорне - то журба", - йдеться у вірші.

Окрім цього, поет написав чимало віршів, які згодом було покладено на пісні. Серед них твори "Впали роси на покоси", "Явір і яворина", "Лелеченьки" та багато інших.

У 1945-1946 роках Павличко відбував ув'язнення за звинуваченням у приналежності до УПА. Пізніше він став одним з організаторів Народного Руху України, а також одним з авторів Декларації про державний суверенітет України. Учора, 29 січня, стало відомо, що Дмитро Павличко помер. Поету було 93 роки.

Вас також можуть зацікавити новини: