Названо п'ять звичок, які псують вашу шкіру

На стан шкіри впливає багато факторів.

Часом ми навіть не замислюємося над тим, що деякі наші звички можуть негативно впливати на шкіру. А насправді вони можуть викликати не тільки почервоніння, але і появу висипань. Щоб уникнути цих жахливих наслідків, потрібно запам'ятати, що категорично не можна робити.

Прийом води

Вода найбільше впливає на шкіру. Якщо ви не випиваєте в день півтора-два літри чистої води, ваша шкіра втрачає пружність, еластичність і стає сухою. Тому так вкрай важливо вживати достатню кількість води.

Зловживання цукром і молочними продуктами

Цукор і молочні продукти, особливо кефір і ряжанка, провокують висипання на шкірі, від яких потім складно позбутися. Якщо ви зменшите кількість споживання цих продуктів, то вже через кілька тижнів помітите ефективний результат.

Видавлювання прищів

Не дарма косметологи кажуть: "Видави один прищ і отримай десять в подарунок". Насправді люди, які не вміють правильно видавлювати прищі, прибирають тільки головку, а сам гній залишається глибоко під шкірою. Якщо ж ви ще занесете інфекцію, то ваші висипання збільшаться не тільки в розмірі, але і в кількості. Тому робити це в домашніх умовах не рекомендується. Краще запишіться на професійну чистку обличчя.

Алкоголь і паління

Шкідливі звички також псують шкіру. Особливо, якщо ви зловживаєте алкоголем і палінням. В молоді роки їхній вплив може бути не таким помітним, але вже з роками ваша шкіра стане більш жовтою з сірим відтінком. Також вона буде лущитися, що виглядає дуже негарно, особливо під макіяжем.

Неправильний догляд

Багато дівчат з метою економії вмиваються звичайним милом. Ось тільки ви можете не знати, що вона дуже сушить шкіру. Тому на ній можуть з'являтися тріщини, лущення, висипання і навіть дерматит. Вмиватися варто професійними засобами. Також не забувайте про тонік і про зволоження шкіри. 

Нагадаємо, як омолодити обличчя вдома жінкам за 50.

Вас також можуть зацікавити новини: