На Закарпатті буревій позривав покрівлю з дахів, зламав дерева та знеструмив 11 населених пунктів (фото)

Над пологовим відділенням Іршавської районної лікарні вітер зніс 200 квадратних метрів покрівлі.

Закарпатська область постраждала від негоди. Вітер повалив десятки дерев, пошкодив дахи будинків та лінії електропередач.

Читайте такожНаслідки буревію на Чернігівщині: пошкоджені авто, повалені дерева та масштабна ДТП (фото)

Як повідомляється на сайті Закарпатської ОДА, найбільше біди буревій наробив в Іршавському районі – там пошкоджені дахи над будівлями соціальної сфери.

Зокрема, над пологовим відділенням Іршавської районної лікарні вітер зніс 200 квадратних метрів покрівлі, над реанімаційним відділенням – 100 квадратних метрів.

120 квадратних метрів даху вітер зніс над архівним відділом Іршавської РДА. Також пошкоджено покрівлі над школами у селах Сільце, Горбок, Воловиця, Дубрівка.

Зазначається, що на допомогу прийшли місцеві водії вантажівок. Вони віддають брезент зі своїх машин, щоб ним накрити прогалини у покрівлях і таким чином захистити лікарню від дощу.

Загалом по області було знеструмлено 11 населених пунктів у Хустському, Берегівському, Виноградівському та Великоберезнянському районах. Станом на 19 годину електропостачання відновлено у 10 населених пунктах.

© carpathia.gov.ua
© carpathia.gov.ua
© carpathia.gov.ua
© carpathia.gov.ua
© carpathia.gov.ua

Як повідомляється на сайті ДСНС, вітер повалив 8 дерев на автошляхи у Берегівському, Свалявському, Іршавському районах та місті Мукачево. Їх розпилили та прибрали рятувальники. Інформації щодо постраждалих внаслідок негоди до ДСНС не надходило.

Раніше у Рівному пронеслася пилова буря. Крізь пил і сміття ледь виднілися машини.