Сильні вітри та повені: Португалія, Філіппіни та Ірландія постраждали від шторму "Барбара"

Сильний вітер та прилив викликав повінь в прибережних районах Ірландії.

Служба цивільного захисту Португалії відреагувала на більш ніж 1300 закликів про допомогу після суворої погоди, викликаної штормом "Барбара".

Про це повідомляє Meteoprog.ua.

Читайте також"Здавалося, що гора завалиться": від повеней у В'єтнамі постраждали 5 мільйонів осіб (фоторепортаж)

З 19 жовтня в Португалії спостерігалися сильні вітри і проливні дощі. Португальський інститут моря і атмосфери (IPMA) повідомив, що принаймні в 7 місцях по всій країні було зафіксовано понад 90 мм опадів за 24 години до 20 жовтня. За цей час в Порталеґре випало 150 мм опадів.

Управління цивільного захисту країни заявило, що до кінця 20 жовтня вони відповіли на 1358 закликів про допомогу, в основному через пошкодження, завдане вітром. Управління атмосферних, геофізичних і астрономічних служб Філіппін (PAGASA) повідомило, що на початок 20 жовтня рівень води в греблі Бінга становив 574,36 метра - трохи менше метра нижче розливу висотою 575 метрів або нормального високого рівня води там.

Сильний вітер з шторму "Барбара" в поєднанні з припливом також викликав повінь в прибережних районах на південному заході Ірландії з кінця 19 жовтня.

Шторм "Саудель" у Філіппінах

Тропічний шторм "Саудель" вдарив по Філіппінах, викликавши повінь і евакуацію тисяч людей.

У цьому регіоні пройшли особливо сильні дощі на тлі погодного явища Ла-Нінья, яке характеризується незвично низькими температурами в екваторіальній частині Тихого океану.

Провінцію Кесон, на південний схід від столиці Філіппін Маніли, затопило. Місцевих жителів доставляли на сушу в човнах. 

За даними агентства з надзвичайних ситуацій, близько 6 тисяч людей були евакуйовані в провінціях на південь від Маніли.