В Україну йдуть дощі: синоптики розказали, де буде мокро

Парасольки знадобляться жителям кількох областяй вже сьогодні.

Після тривалого періоду сухої та теплої погоди до України повертаються опади. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру.

За даними синоптиків, на вихідних очікується проходження атмосферного фронту з північного заходу. Хмарність збільшиться та подекуди пройдуть короткочасні дощі. Також в Укргідрометцентрі попереджають про тенденцію до зниження температури.

За їх даними, сьогодні вдень на крайньому заході країни, протягом 1 жовтня у західних, північних та центральних областях, а 2 жовтня на північному сході та сході країни місцями пройдуть короткочасні дощі, можливі окремі грози. На решті території утримається суха погода.

Вітер буде східний з переходом на північно-західний, його швидкість становитиме 5-12 м/с.

Температура вночі триматиметься на рівні 6-12°, лише на півдні буде трохи тепліше, 12-17°. Вдень в Україні очікується 22-27°. Сьогодні в Карпатах, у неділю в західних, північних, у понеділок і в центральних областях очікується зниження денної температури до 15-20°.

Похолодання в Україні - прогноз на 1 жовтня

За даними синоптика Ігоря Кібальчича, у неділю найпрохолодніше буде на заході України, де стовпчики термометрів покажуть лише +15°...+20°. Також прохолодніше стане на півночі, де очікується +18°...+23°. 

У центральних областях термометри покажуть +21°...+26°, а на сході та півдні буде найтепліше, +23°...+28°.

Вас також можуть зацікавити новини: