З 1 жовтня в Україні стане прохолодніше  / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 30 вересня, в Україні ще збережеться тепла, суха та сонячна погода, а вже завтра частину країни охопить похолодання з дощами. Подекуди температура вдень не підніметься віще +15...+20°. Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича, передає "Метеопрог".

Погода 30 вересня

Сьгодні, за даними синоптика, у західних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. "Лише у другій половині дня та ввечері у Волинській та Львівській областях очікується невеликий дощ", - прогнозує Ігор Кібальчич. Вітер буде південно-західний, 5-10 м/с. Температура вдень +21…+26 °С.

У північних областях також очікується мінлива хмарність, але без опадів. Температура повітря становитиме +22...+27 °С.

Відео дня

У центральних областях прогнозується сонячна та суха погода, а стовпчики термометрів покажуть +23…+28 °С.

У південних областях очікується погода без опадів. Вітер східної чверті, 7-12 м/с. Температура повітря вдень +23...+28 °С.

У східних областях бде сухо та малохмарно. Стовпчики термометрів покажуть +22…+27 °С.

Погода 1 жовтня

"У західних областях вночі місцями пройде невеликий дощ, вдень без опадів. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 °С, вдень +15…+20 °С", - прогнозує Ігор Кібальчич.

У північних областях вночі без опадів, а вдень місцями пройде невеликий короткочасний дощ, можлива гроза. Швидкість вітру становитиме 712 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, а вдень знизиться до +18…+23 °С.

У центральних областях вночі без опадів, вдень місцями можливий невеликий дощ. Температура повітря вночі становитиме +10…+15 °С, вдень +21…+26 °С.

У південній частині країни та в Криму очікується мінлива хмарність, але без опадів.  Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень ще будуть літні +23...+28 °С.

У східних областях також очікується суха погода з мінливою хмарністю. Температура повітря вночі +9…+14 °С, а вдень повітря прогріється до +23…+28 °С.

Зміна погоди в Україні

Про те, що з 1 жовтня погода в Україні зміниться, каже й синоптик Наталка Діденко. За її даними, причиною зміни погоди стане холодний атмосферний фронт.

Завтра він зумовить в західних, північних областях, на Вінниччині, Черкащині та в Кропивницькому з районами місцями невеликі дощі та похолодання до +16...+20 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: