В Україні випав перший сніг (фото, відео)

Відзначається, що зима прийшла в українські Карпати.

Перший сніг випав в українських Карпатах у неділю, 8 жовтня. Опади зафіксували на горі Піп Іван, де знаходиться колишня обсерваторія "Білий слон".

"Перший сніжок в Українських Карпатах на Чорногірському хребті. 8.10.2023 р", - йдетьсяу повідомленні Леся Чернятович у Facebook.

Дівчина оприлюднила барвисті зимові фото і відео, зняті на горі Піп Іван. На кадрах видно, що сніг покрив землю тонким шаром. При цьому на вершині дуже сильний вітер.

© фото Facebook / Леся Чернятович
© фото Facebook / Леся Чернятович
© фото Facebook / Леся Чернятович
© фото Facebook / Леся Чернятович
© фото Facebook / Леся Чернятович
© фото Facebook / Леся Чернятович

Також туристи повідомили про невеликий сніг біля підніжжя найвищої гори України - Говерлі.

Варто відзначити, що співробітники Чорногірського гірничо-рятувального поста 8 жовтня в Facebook повідомили, що станом на 9:00 на горі Піп Іван Чорногірський туман, дощ, температура повітря 1°С, пориви вітру до 8 м/с.

Гора Піп Іван - що відомо

Піп Іван Чорногірський або Чорна Гора – одна з найвищих вершин українських Карпат. Висота гори становить 2028,5 м.розташована вона на південно-східному кінці головного хребта масиву Чорногора, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Погода на 8 жовтня - прогноз синоптиків

Фахівці повідомили, що майже по всій Україні очікувалися дощі. Лише на крайній півночі та у Криму ймовірність опадів менше. 

Так, у Волинській, Рівненській та Львівській областях очікувалося, що стовпчики термометрів покажуть всього +13°, а на решті території повітря прогріється до +15°...+18°. 

Вас також можуть зацікавити новини: