У низці регіонів України у майбутньому через зміни клімату можливі екстремальні погодні явища, попередила експерт / фото УНІАН

Клімат в Україні через 30 чи 50 років може змінитися, на деякій території нашої держави можливі посухи, екстремальні опади й паводки.

Через зміну клімату може не лише зрости температура повітря, а й побільшати екстремальних погодних явищ, розповіла завідувач лабораторії прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та Національної академії наук Світлана Краковська в інтерв'ю "Укрінформу".

"...Посухи будуть, і ці посухи не виключають екстремальних опадів і паводків на півдні - у Криму, у Миколаївській, Херсонській, Одеській, Запорізькій областях. Як це було у Греції: спочатку все горіло, а потім усе змило", - зазначила кліматолог.

Відео дня

За словами експерта, щоб вберегти від змін клімату, наприклад, українські Карпати, потрібно не вирубувати там ліс. "...зелений туризм може принести людям більше грошей, ніж зрубані й продані дерева...", - підкреслила співбесідниця.

Кліматичні зміни на Землі - важливі свіжі новини

Вчені дійшли висновку, що тепла морська течія Гольфстрим, яка є у північній частині Атлантичного океану, справді слабшає. Варто зазначити, що ця течія впливає на клімат на нашій планеті.

Ще в одному дослідженні йдеться, що людству загрожує вимирання унаслідок глобального екстремального потепління. Повідомлялося, що температура повітря може піднятися до 70°C. Зазначалося, що люди можуть вимерти через 250 мільйонів років.

Вас також можуть зацікавити новини: