Якою буде погода на День святого Миколая та до кінця тижня: прогноз синоптика

Наталія Птуха зазначила, що на Україну вплине потужний антициклон із північного сходу.

Найближчий тиждень стане перепочинком після таких складних погодних умов. Погода буде більш спокійною, адже буде вплив потужного антициклону з північного сходу.

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха зазначила, що найближчими днями у північних та західних областях вночі термометр покаже -5...-10 градусів.

"Місцями навіть до -14 може бути, і це, в принципі, найнижчі показники на найближчий час", — розповіла експерт у коментарі NV

За її словами, вдень буде трохи тепліше - 0...-5 градусів. На решті території України вночі очікується -1 ... -6 градусів, вдень від -2 до +4 градусів, а в Криму — до +8. Значних опадів можна не чекати.

У той же час 7-8 грудня з Туреччини і Чорного моря підійде Південний циклон, який принесе опади на територію України, зокрема у вигляді невеликого снігу. Під удар стихії потраплять Південь, центр і схід.

До кінця тижня мороз буде повільно відступати-температура вночі і вдень буде в межах -1...-7. Хоча в ніч на 8 грудня на заході очікується -8...-13. Правда, вплив південного циклону і Північного антициклону ослабне. Температура стане вище, але прийдуть опади.

Погода в Києві - прогноз Птухи

Синоптик вказала, що в столиці та Київській області 5-7 грудня опадів чекати не варто, а ось в наступні два дні можливий невеликий сніг. Найхолоднішою в Київській області була ніч на 5 грудня -5 ... -10 градусів, а ось 8-9 грудня і вночі і вдень буде: -1 ... -6 градусів

"Важливо не забувати про ожеледицю на дорогах: там, де лід не має можливості розтанути — а у нас переважає "мінусова" температура в більшості областей — водіям і пішоходам треба бути обережними", — підсумувала Птуха.

Погода в Україні 6 грудня - прогноз Діденко

Синоптик Наталка Діденко повідомила, що 6 грудня погода порадує українців морозцем, а в деяких областях – невеликим снігом. 

Температура вночі триматиметься близько -4...-10 градусів, вдень -1...-3 градуси або близько нуля. По всій території України переважатиме суха погода, лише у Вінницькій та Житомирській областях очікується незначний сніг, а в Одеській області - невеликий дощ.

Вас також можуть зацікавити новини: