"Триває довше за Другу світову": Кулеба в Радбезі ООН нагадав про війну Росії проти України

Очільник МЗС наголосив, що війна Росії проти України триває вже довше, ніж тривала Друга світова війна.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголошує, що Російська Федерація підносить роль радянського диктатора Йосипа Сталіна для виправдання агресії проти України.

Читайте також$1,3 мільярда лише на зарплати: Резніков розповів, скільки Росія витрачає на утримання ОРДЛО

Про це він заявив під час онлайн-засідання Ради Безпеки ООН з нагоди 75-ї річниці завершення Другої світової війни в Європі.

За словами Кулеби, недовгий час жила надія, що зі створенням ООН з'явиться більш справедливий і мирний світ, і що застосування сили проти територіальної цілісності і політичної незалежності будь-якої держави стане немислимим.

Він зауважив, що для одного з постійних членів Ради Безпеки ООН це зобов'язання не має великого значення. "Російська агресія проти України, яка призвела до незаконної окупації Криму і деяких районів Донецької і Луганської областей, вже триває довше, ніж Друга світова війна. Її результатом стало те, що понад 13 тисяч людей було вбито і більш ніж 27 тисяч поранено у самому серці Європи", - наголосив Кулеба.

"Ми висловлюємо жаль через піднесення ролі Сталіна в Росії. Завдяки цьому переслідується мета реабілітації тоталітарної держави з єдиним "непорочним" лідером на її чолі. Це слугує для імітації відчуття "бездоганності" режиму, для створення іміджу зовнішнього ворога і виправдання агресії Москви проти таких сусідів, як Україна і Грузія, і гібридних війн проти багатьох інших країн", - наголосив Кулеба.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ окупувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. РФ поставляє терористам «ДНР» і «ЛНР» озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. Бойові дії в Луганській і Донецькій областях тривають з середини квітня 2014 року.