Арахамія назвав можливу дату нового засідання РНБО

Напередодні Кабмін запропонував РНБО ввести санкції проти пропагандистів, що підтримують військову агресію.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія не виключає проведення наступного засідання Ради національної безпеки і оборони 18 червня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час прес-конференції.

Відповідаючи на запитання УНІАН, коли може відбутися наступне засідання РНБО, і чи не запрошували на засідання на завтра, Арахамія сказав: "Завжди РНБО по п'ятницях. Я думаю, що це вже традиція. ... В цю п'ятницю, здається, немає. На наступну готується".

Напередодні Кабмін запропонував РНБО ввести санкції проти пропагандистів.

Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки проти 6 фізичних та 10 юридичних осіб, зареєстрованих у восьми країнах. Санкції хочуть ввести через підтримку військової агресії РФ щодо України й пропаганди російської окупаційної влади.

Читайте такожУкраїна має намір вимагати від Росії репарації за агресію

Санкції проти телеканалів Медведчука

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти народного депутата від партії "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака й 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", "ZIK" та "NewsOne".

Мовлення цих телеканалів припинено в цифровому мультиплексі та кабельних мережах.

19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти голови політради партії "Опозиційна платформа - за життя" Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко.

2 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував, що Рада національної безпеки й оборони введе нові санкції проти "ворогів України та колаборантів".