Україна визначається з подальшою політикою на російському напрямку / Ілюстрація REUTERS

Кабінет Міністрів України затвердив проект Стратегії зовнішньополітичної діяльності. Одним з її пріоритетів є припинення війни з Росією і вимога від Москви різних форм репарації за завдані в ході агресії збитки.

Про затвердження документа Кабміном повідомив у Twitter міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Уряд затвердив Стратегію зовнішньополітичної діяльності України до 2024. Ми багато працювали над нею разом з іншими інституціями, експертами, громадськістю. Перший в історії стратегічний документ такого рівня щодо зовнішньої політики України. Чекаю затвердження РНБО", - написав він.

Відео дня

Документ визначає, що головною метою політики України на російському напрямку в середньостроковій перспективі є припинення російсько-українського збройного конфлікту і повернення тимчасово окупованих територій під контроль Києва. Однак агресивна політика РФ проти України має тривалий і погано прогнозований характер.

Читайте такожПосли ЄС на рік продовжили заборону на інвестиції в Криму

"Очевидними Умовами перегляду відносин з Російською Федерацією і переходу від конфронтації до "мирного співіснування" мають бути припинення агресії РФ проти України і повернення тимчасово окупованих територій, здійснення компенсацій та інших форм репарації за шкоду, заподіяну Україні внаслідок тимчасової окупації територій, відмова Російської Федерації від практики втручання у внутрішні справи України ", - йдеться в документі.

При цьому інтересам України відповідатимуть демократичні трансформації в Росії.

Вас також можуть зацікавити новини