Аваков анонсував нові санкції РНБО проти "ворогів України та колаборантів"

При цьому міністр виключив "повальні репресії" проти всіх "інакодумців".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував, що Рада національної безпеки та оборони запровадить нові санкції проти "ворогів України та колаборантів".

Читайте такожАваков вважає, що владу Медведчуку в Україні дав ПорошенкоПро це Аваков сказав у інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Будуть ще засідання РНБО. Ми опрацьовуємо деякі додаткові напрямки санкцій проти ворогів України і колаборантів. Я думаю, що ви їх побачите ... Я думаю, що той, хто розуміє, що обрано правильну стратегію, буде задоволений", - сказав Аваков.

При цьому очільник МВС додав: "Не треба думати, що будуть повальні репресії на адресу всіх інакодумців, не треба думати, що це буде повальна реприватизація".

Останні санкції РНБО: подробиці

Як повідомляв УНІАН, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій до народного депутата від партії "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne".

Мовлення цих телеканалів припинено в цифровому мультиплексі та кабельних мережах в ніч проти 3 лютого.

19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції будуть застосовані до голови політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно та активи, які знаходяться в підпорядкуванні Медведчука і його дружини.

За словами Данілова, Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження за ч. 5 ст. 258 (фінансування тероризму). До Медведчука, Марченко та інших осіб санкції застосовані у зв'язку з цим розслідуванням.

Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок», оскільки нею володіє компанія "ПрикарпатЗахідТранс", яку пов'язують з Медведчуком.

26 лютого РНБО запровадила санкції до 10 колишніх посадових осіб, у тому числі екс-міністра внутрішніх справ часів президента Віктора Януковича Віталія Захарченка і колишнього голови СБУ Олександра Якименка.