Разумков про "кодекс етики" для нардепів: треба пам’ятати, чому нас в дитинстві вчили бабусі

Чимало депутатів заявляли про готовність долучитися до створення кодексу, однак прогресу немає.

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков підтримує створення «кодексу етики» для народних депутатів, однак зазначає, що пристойна поведінка має значення не лише у ВР, але й в цілому у житті.

Читайте також"От сосны мне оторви иголочку": соцмережі сміються над непристойним діалогом Арахамії з Корнієнком

Таку заяву він зробив під час прес-конференції щодо першого року роботи Ради, відповідаючи на питання кореспондента УНІАН.

«Якщо ми говоримо про кодекс етики, вже багато разів підіймалося це питання, і багато було народних депутатів, які висловлювали позицію, що готові долучитися, готові написати цей кодекс етики, але «воз і нині там», - зазначив спікер Ради.

Разумков згадав, що у «Слуги народу» була ініціатива щодо етичного кодексу, але там йшлося про внутрішньофракційний документ.  Однак на його думку було б непогано, якби такий документ був і у Верховної Ради.

«Хоча, якщо бути зовсім відвертим, кодекс етики – це норми поведінки не лише у ВР, а в принципі у житті. Багато хто з нас пам’ятає, чому нас в дитинстві вчили дідусі, бабусі, мами, папи. Я думаю, що це і є кодекс етики. Кодекс поведінки нормальної людини», - підсумував він.