Колишній "слуга народу" похвалив Путіна за статтю про українців і назвав росіян "братнім народом"

Шевченко заявив, що Україні потрібно змінювати політичний курс.

Народний депутат, який раніше входив до складу фракції "Слуга народу" Євген Шевченко, похвалив статтю президента РФ Володимира Путіна про "єдність росіян і українців". До цього Шевченко оскандалився зустрічами з Олександром Лукашенком і проханням вакцинувати українців у Білорусі.

У своєму Телеграмі Шевченко назвав останню статтю Путіна "смисловою з боку Кремля". У тексті, за його словами, майбутнє взаємин України, РФ і Білорусі "бачиться, як поглиблення конфлікту, аж до військової фази, якщо продовжиться тут зовнішнє управління і антиросійська ідеологія".

"Реальність така, що потрібно повертати Україні свою суб'єктність, звільнившись від диктатури заходу. Інакше розірвуть нашу країну. А я так цього не хочу. У перспективі вже зараз зрозуміло, що без зміни політичного курсу нам не обійтися", - заявив колишній "слуга народу".

Він також стверджує, що Білорусь нібито потрібна Україні для "примирення всередині" і з РФ.

"Змінити своїх сусідів ми не зможемо, міняти потрібно перш за все політику щодо власних громадян не згодних з націоналістами і американістами, і політику щодо Росії та Білорусі. Адже це наші братні народи", - пише Шевченко.

Як раніше повідомляв УНІАН, президент РФ Володимир Путін у своїй новій статті звинуватив українську владу в небажанні виконувати Мінські угоди, а також у "кривавих провокаціях" на Донбасі. При цьому він переконаний, що Україна нібито стала важливим елементом глобальної змови проти Росії ("проект Анти-Росія"), а значить, "Києву Донбас просто не потрібен".

В українському Мінкульті рознесли статтю Путіна, заявивши, що його трактування про нібито єдність українців і росіян "не відрізняються особливою оригінальністю".