Резніков прокоментував рішення Кучми припинити участь у ТКГ

Наразі очікується указ президента про призначення нового голови української делегації на переговорах в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков прокоментував рішення представника України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, екс-президента Леоніда Кучми припинити участь у діяльності ТКГ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Резніков сказав під час онлайн-дискусії про безпекові та політичні виклики Мінського процесу та переговорів у "нормандському форматі".

Читайте такожПолітолог розповів, хто може замінити Кучму на перемовинах ТКГ щодо Донбасу

Віце-прем'єр зазначив, що Кучма шість років займається переговорним процесом у Мінську і вже давно повідомляв президенту України Володимиру Зеленському про те, що готовий до певної ротації у ТКГ.

Також Резніков зазначив, що Зеленський ще в травні офіційно заявляв про те, що Кучма просить рано чи пізно надати йому можливість піти на відпочинок. "Сьогодні я є першим заступником голови делегації, тому формально поки що я буду певний час керувати тими процесами, але я хочу звернути увагу, що давайте дочекаємося указу президента Зеленського, тому що саме указом вносяться зміни до делегації", - сказав Резніков і додав, що до видачі цього указу Кучма залишається головою української делегації в ТКГ.

Віце-прем'єр сказав, що саме рішенням президента України буде визначений новий голова української делегації.

"Я би дуже хотів, щоби так само це була поважна людина, відома в українському суспільстві і в світі, яку би можна було називати патріархом, скажімо так, для того, щоби продемонструвати, наскільки серйозно Україна ставиться до Мінського процесу як безальтернативного на сьогодні майданчику, який забезпечує рішення "нормандського формату". Хто буде ця людина, це вже визначить президент Зеленський, і ми з вами, я маю надію, найближчим часом про це дізнаємося. І ми точно будемо працювати в команді разом в інтересах України", - сказав Резніков.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 липня, Зеленський подякував Кучмі за його роботу на чолі української делегації в Тристоронній контактній групі.

За словами глави держави, він з повагою ставиться до рішення Кучми припинити участь в діяльності ТКГ.