Кучма покидає ТКГ / фото УНІАН

Леонід Кучма припинив роботу в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Читайте такожЗМІ назвали причину виходу Кучми з переговорів щодо Донбасу

Як далі проходитимуть переговори, розповів політолог Олег Саакян в ефірі каналу "Україна 24". Зокрема, він відповів на запитання, хто міг би замінити Кучму в групі.

Відео дня

"Той, хто вже став і кому Кучма останні пів року передавав кермо влади — Олексій Резніков. В останні місяці у них було тісне співробітництво, і Кучма навіть ще до приходу Зеленського, ще при Порошенку говорив, що він збирається йти. Але залишався через того, що не було (когось на заміну — ред.). Тим більше, що до цього пішов Марчук", — сказав він.

Саакян зазначив, що Резніков присутній у групі як парламентер, а не український чиновник.

"Всі, з ким я спілкувався, говорили, що Резніков — один з кращих, з топ-3 переговірників України. І якщо подивитися на перебіг переговорів у ТКГ, росіянам це не дуже сподобалося. Їм непереливки, бо Україна стала набагато активнішою у своїй поведінці. Це не тільки завдяки Резнікову, але те, що сьогодні в ньому сходяться професійні навички, і виходячи з того, що Кучма тепер іде, то й він, очевидно, побачив, що Резніков перехопив естафету", — сказав він.

Як повідомляв УНІАН, представник України на переговорах у Мінську Леонід Кучма більше не братиме участі у діяльності Тристоронньої контактної групи. Президент Володимир Зеленський сьогодні подякував йому за роботу в рамках ТКГ, назвавши її "надзвичайно важливою і водночас складною".