Зеленський розповів, чи надасть Україна військову допомогу Азербайджану

Президент заявив, що Україна і Азербайджан мають особливі відносини.

Президент Володимир Зеленський заявляє, що про надання військової допомоги Азербайджану не йдеться, але Україна підтримує територіальну цілісність цієї країни.

Про це глава держави повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ Чернівецької області, яке транслювалося прес-службою його Офісу в Facebook.

"Мова не йде про те, що Україна буде допомагати, (надавати) військову допомогу будь-якій країні", - наголосив Зеленський.

Водночас, президент заявив, що відносини України і Азербайджану в останній рік-два є особливими.

"Вони дуже серйозні, потужні і на економічному напрямку, і на геополітичному. Це правда. Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Азербайджану, і вони, так само завжди, коли ми говоримо про Крим, - вони відверто кажуть, що була незаконна анексія Криму, завжди підтримують нашу територіальну цілісність і суверенітет України. Тому тут ми підтримуємо один одного", - заявив президент.

Читайте також"Контролюйте свої емоції": Кулеба закликає бути зваженими у коментарях щодо конфлікту Азербайджану та Вірменії

Надання військової допомоги Азербайджану Україною: з чого почалося обговорення

  • Вранці 27 вересня Вірменія та Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили один одного у взаємних обстрілах, у результаті яких є загиблі.
  • У Вірменії та невизнаній республіці Нагірний Карабах оголошено воєнний стан і загальну мобілізацію.
  • Азербайджан запровадив воєнний стан з 28 вересня.
  • Народний депутат від "Слуги народу" Людмила Марченко в ефірі одного з телеканалів заявила, що нібито Україна "не пройде повз" надання військової допомоги Азербайджану, якщо виникне необхідність.
  • 2 жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна не надаватиме військову допомогу в конфлікті Азербайджану та Вірменії у Нагірному Карабасі жодній стороні. "Україна не надаватиме військову допомогу в азербайджано-вірменському конфлікті жодній із сторін. А ось медичну допомогу - пігулки для депутатів, які надто вже фантазують, треба б пошукати усією країною", - зауважив він.
  • Своєю чергою, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав українців до зважених коментарів щодо конфлікту Азербайджану та Вірменії, які б не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції України.