Нардеп Плачкова: Люди на дільницях відмовлялися відповідати на опитування від президента

Піар-хід Зе-команди із 5-ма питаннями в день місцевих виборів зазнав фіаско.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Тетяна Плачкова.

Вона зазначила, що хоча за даними соціологів цю ініціативу проігнорувала третина українців, насправді кількість таких людей набагато більшою.

"Навіть там, де це опитування проводилося, більшість людей відмовлялися відповідати, і з пропозицією взяти в ньому участь зверталися не до всіх. Мені, наприклад, навіть не пропонували", - розповіла політик.

На її переконання, незрозуміле ні за формою, ні за змістом опитування з юридичної точки зору не може вважатися волевиявленням громадян України.

"Ніякої правової підстави дізнаватися думку людей саме таким способом в українському законодавстві немає. Тому відразу було зрозуміло, що і юридичних наслідків опитування мати не буде. А ось кошти витрачені. І хоча офіційних цифр нам не повідомляють, мова йде про 103 млн грн", - зазначила Плачкова.

Такий підхід з боку влади вона вважає неприпустимим і безвідповідальним, тим більше у важких економічних умовах, в яких знаходиться наша країна.

"І це при непрацюючій економіці, при "дірці" в Пенсійному фонді, при згортанні соціальних програм і кричущому недофінансуванні освіти й медицини в період пандемії. Де ж відповідальність влади? Чи не багато піар-забаганок і шоу, які "слуги" вже влаштовують з одним із головних прав українського народу - правом на народовладдя?",- резюмувала Плачкова.