Не вистачило одного голосу: комітет Ради не підтримав відставку Степанова

Рішення підтримали тільки сім нардепів, сім - утрималися, а один був проти.

Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування запропонував парламенту визначитися з рішенням про подання прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я України.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 13 членів комітету, один проти і один утримався.

Перед цим комітет не зміг ухвалити рішення про рекомендацію ВР підтримати подання про відставку Степанова. Таке рішення підтримали лише сім нардепів, сім - утрималися, а один був проти. Зокрема, голова профільного комітету Михайло Радуцький (фракція "Слуга народу") голосував за підтримку рішення про відставку Степанова.

Так, рішення комітету відкриває парламенту для розгляду питання про відставку Степанова з посади міністра.

Зокрема, за рішення рекомендувати парламенту підтримати подання Шмигаля про відставку Степанова проголосували 7 народних депутатів: Лада Булах (фракція "Слуга народу"), Олесь Довгий (позафракційний), Ярослав Дубневич (група "За майбутнє"), Яна Зінкевич (фракція "Європейська солідарність"), Максим Перебийніс (СН"), Михайло Радуцький - голова профільного комітету ("СН"), Ольга Стефанишина( "Голос").

Також 7 парламентаріїв утрималися: Вікторія Вагнєр (фракція "СН"), Оксана Дмитрієва ("СН"), Валерій Дубіль (фракція "Батьківщина"), Артем Дубнов (фракція "СН"), Юрій Заславський ("СН"), Валерій Зуб ("СН"), Сергій Кузьміних ("СН"),

Лише один депутат з фракції "Опозиційна платформа "За життя" Макаренко проголосував проти відставки Степанова. Для результативного рішення необхідно було 8 голосів "за".

Читайте такожКонфлікт зі Шмигалем: Арахамія пояснив, чому нардепи мають звільнити Степанова

Відставка Степанова: що відомо

  • 14 травня прес-секретар глави Верховної Ради Ольга Туній повідомила, що до Верховної Ради надійшло подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку Максима Степанова. За словами самого міністра, він не писав заяви на звільнення з посади глави МОЗ. 
  • Про відставку Степанова почали говорити ще восени 2020 року. У листопаді ходили чутки, що відставку нібито погодили в Офісі президента й Кабміні.
  • За даними джерел ЗМІ, відправити Степанова у відставку планували вже кілька разів. 14 травня добровільно піти йому нібито запропонував президент України Володимир Зеленський. Однак очільник МОЗ відмовився. Після цього в Раду й надійшло подання від прем'єра на звільнення міністра охорони здоров'я. 
  • Завтра, 18 травня, передбачається позачергове засідання ВР, де повинні розглядатися кадрові питання, зокрема і про відставку Степанова.