Одна з партій у Раді заявила, що не голосуватиме за Ляшка на посаду глави МОЗ

За словами голови фракції, Ляшко не є найкращою кандидатурою, бо в Україні є більш фахові люди, які зможуть обіймати цю посаду і подолати коронавірус.

Фракція «Голос» не буде голосувати за кандидатуру Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров’я.

Про це сказав голова фракції «Голос» Ярослав Железняк у коментарі журналістам.

Читайте такожРада розглядає призначення очільника МОЗ та ще двох міністрів (наживо)

«Ми як фракція опозиції не будемо голосувати за жодне кадрове призначення, тому наше голосування буде утриматися», - зазначив він.

За словами Железняка, фракція утримуватиметься щодо всіх кадрових питань, які сьогодні будуть у парламенті.

Голова фракції «Голос» також зауважив, що не знає історій, пов’язаних з корупцією, де б фігурував Ляшко, що, «напевно, його характеризує як порядну людину». «Але давайте скажемо відверто, він теж відповідав за боротьбу з коронавірусом увесь цей час, весь цей рік... тому в мене є певні претензії до його минулої роботи», - зазначив Железняк.

Він вважає, що Ляшко не є найкращою кандидатурою, бо в Україні є більш фахові люди, які зможуть обіймати цю посаду і подолати коронавірус. «Але якщо влада вирішить, що вони можуть призначити тільки Ляшка, який до цього був головним санітарним лікарем і заступником міністра, то нехай призначають», - підсумував депутат.

Кадрові ротації у МОЗ

  • 18 травня Верховна Рада звільнила з посади міністра охорони здоров’я Максима Степанова.
  • 19 травня до парламенту надійшло подання прем’єр-міністра України щодо призначення заступника міністра охорони здоров'я - головного санітарного лікаря Віктора Ляшка міністром охорони здоров'я.
  • 19 травня на засіданні Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ляшко пообіцяв, що провакцинує в літній період 5 млн українців, тобто буде проведено 10 млн щеплень. 
  • Сьогодні Верховна Рада розгляне питання про призначення трьох міністрів, зокрема кандидатуру Ляшка, та проведе позачергове засідання.
  • Перед засіданням «Слуги народу» перший заступник фракції  Олександр Корнієнко зазначив, що якщо Ляшко не виконає обіцянку про щеплення за літо 5 млн українців, то піде у відставку.