У Зеленського заявили, що зафіксовано лише два випадки проведення опитування неповнолітніми

У Зеленського заявили, що вся команда, яка працювала над опитуванням, задоволена результатом.

Під час всеукраїнського опитування з ініціативи президента України Володимира Зеленського 25 жовтня було зафіксовано лише два випадки, коли інтерв'ювали людей неповнолітні.

Як воно проходило, розповів спікер проекту "5 запитань президента" Артем Гагарін в ефірі каналу "Україна 24". Він заявив, що в цілому вся команда, яка працювала над опитуванням, задоволена результатом.

"Ще не було контакту з президентом, тому що у нього дуже щільний графік. Але в цілому вся команда, яка працювала, задоволена. Попри всі спроби дискредитувати, все було добре, все пройшло в рамках законодавства. Все супер", — сказав він.

Читайте такожУ "Слузі народу" пообіцяли "дати хід" усьому, що підтримали люди на опитуванні від Зеленського

Гагарін розповів, як готували волонтерів до проведення опитування.

"Інструкції складала соціологічна компанія. Особисто я записував якісь відеоінструкції. Інструкції були різні - як одягатися, що говорити, як реагувати на провокаторів. Готувалися до різного", — сказав він. 

Також Гагарін прокоментував заяви про порушення, зокрема випадки, коли опитування проходили неповнолітні.

"Зафіксовано два такі випадки, хоча говорили про більше. В одному з випадків жінка відправила свою дитину під своїм наглядом. Це опитування людей, яке проводили люди. Люди можуть робити помилки. Це перший такий досвід. Були й провокації, але вони не вплинули на результат", — сказав він.

Спікер проекту прокоментував питання оплати праці людей, які на дільницях проводили опитування.

"Я не відповідаю за питання оплати, це до партії та соціологічної компанії. Але ми їх і не називали волонтерами, хіба що на самому початку, вони інтерв'юери. Суму витрат (на проведення опитування - ред.) "Опора" розраховувала виходячи з того, що буде по дві людини на дільниці, а їх не було. Тільки в Києві було по двоє, а в інших містах було по одному. Тож це вже не так, і сума була невірна. Все розкажуть в "Слузі народу", і раніше, ніж ви побачите це у звіті НАЗК", — сказав він.

Всеукраїнське опитування від Зеленського в день виборів 25 жовтня 

  • 25 жовтня, в Україні відбулися місцеві вибори. Одночасно з ними проводилось загальнонаціональне опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським.
  • Кожному українцеві пропонували відповісти на п'ять запитань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах; чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони; чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб; чи підтримує легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих і чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.
  • Голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко 26 жовтня назвав компанію, яка проводила всеукраїнське опитування.