Поліція за зверненням нардепа Лукашева відкрила кримінальну справу проти в.о. голови ДАБІ Федоренка

До листа від поліції додано витяг із ЄРДР, де зафіксовано вказане кримінальне провадження.

Національна поліція розпочала кримінальне провадження щодо неправомірних дій з боку в.о. голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Богдана Федоренка.

Про це йдеться у відповіді на запит народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Олександра Лукашева до Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві.

"Повідомляю, що 10.07.2020 старшим інспектором відділу дізнання Печерського управління поліції Трохимець Анастасією Олегівною відомості, викладені у вашому депутатському зверненні, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020105060000061, за ознаками кримінального порушення, передбаченого ч. 1. ст. 351 Кримінального кодексу України", - йдеться у відповіді за підписом начальника відділу дізнання Печерського управління поліції ГУ НП у м. Києві Василя Іванішина.

До листа додано витяг з ЄРДР, де зафіксоване вказане кримінальне провадження.

Зазначимо, що вищезгадана ч. 1. ст. 351 Кримінального кодексу України “Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради”, а саме - “Невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України, депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації” - караються штрафом від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.