"Дізнався з новин": Арахамія прокоментував призначення скандального Шкарлета керівником МОН

За його словами, восени стане зрозуміло, чи правильним було рішення уряду призначити Сергія Шкарлета на посаду в.о. міністра.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія допускає, що восени Верховна Рада повернеться до розгляду питання про призначення міністра освіти і науки України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Арахамія повідомив журналістам в кулуарах парламенту.

«Я думаю, що так», - сказав він, погодившись з тим, що питання призначення міністра освіти у парламенті переноситься на осінь.

Читайте такожАрахамія вважає, що тренд на "нові обличчя" вже минув

На питання, що сталося, що парламент не призначив міністра, Арахамія відповів: «Нічого не сталося. Ми просто це питання розглядали у парламенті, але уряд вирішив самостійно піти шляхом через (призначення) виконуючого обов'язків»

За його словами, чому так сталося, треба питати в уряду. «Я про це дізнався з новин, чесно кажучи», - додав голова фракції.

Він додав, що його не обурює те, що уряд призначив Сергія Шкарлета на посаду в.о. міністра в обхід парламенту. «Тому що були шалені такі дискусії на фракції, і мені здається, що уряд розумів, що зараз дуже важливий сезон для освіти», - пояснив він.

«І без повноцінного міністра буде дуже важко рухатися, і уряд буде винний перед депутатами, в тому числі. Тому вони взяли на себе відповідальність і пішли самостійним шляхом до осені, а восени ми побачимо - чи це була зрада, чи це була перемога», - додав Арахамія.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про призначення ректора Чернігівського технологічного університету Шкарлета на посаду міністра освіти і науки (№ 3675).

18 червня депутат від «Слуги народу» Олександр Качура заявив, що президент попросив фракцію «СН» підтримати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти. 19 червня Качура повідомив, що в його фракції немає голосів за призначення Шкарлета.

Своєю чергою депутат від «СН» Ірина Верещук заявила, що у членів профільного комітету ВР виникли питання щодо нібито наявності плагіату в дисертації Шкарлета і його «політичної заангажованості» через інформацію ЗМІ про те, що в минулому він нібито був членом Партії регіонів.

25 червня Кабмін призначив Шкарлета на посаду в.о. міністра освіти і науки.

30 червня у центрі Києва студентські організації проводили акцію з вимогою звільнити Шкарлета з посади в.о. міністра освіти і науки.